Apel na Jiřího Zlatušku, Martina Komárka, Karla Raise a další:

Odstupte!

22. 10. 2013 / Libor Prudký

čas čtení 1 minuta

Pokud se nemýlím, je zítra poslední den na možné odstoupení z kandidátky do voleb. Pořád se potýkám s tím, zda není přece jen vhodné vyzvat některé lidi, aby odstoupili. Zvláště se to týká kandidátky hnutí ANO. Hnutí samo je vysoce problematické, protože to, co nejvíc připomíná, jsou Veverky (VV) z minulých voleb.

Tudíž téměř jistotu, že se po krátké době začnou mezi sebou přít a prát, protože je kromě protichůdných motivů -- od snahy dosáhnout přímo na penězovod ze strany jejich vůdce, přes ukojení ambicí, až po dobrou vůli a možná hmotné popdory od šéfa -- nicjiného nespojuje.

Jde o motivy tak zásadně protichůdné, že se do vzájemného střetu dostanou i při sebelepší vůli aktérů. Takže výsledkem bude přinejlepším posílení nejistoty, nedůvěry a oslabení demokracie v této zemi.

Navíc je vedeno člověkem, který byl údajně tajným spolupracovníkem Státní bezpečnosti Československé socialistické republiky. Tvrdí sice, že ho soud očistí, ale proč se o to nepostaral už dávno? Proč to musí být až po volbách?

Takže se obracím na Jiřího Zlatušku, Martina Komárka, Karla Raise a další osoby na kandidátce hnutí ANO, zda jsou ochotni dát všanc svou pověst a posloužit tolik nebezpečnému a účelovému projektu, jakým je hnutí ANO.

Jsou ochotni převzít spoluodpovědnost za projekt, který nepochybně povede k poklesu už tak bídné morálky a důvěry v této společnosti?

Kdybych byl v jejich kůži, tak by se mi věru dobře neusínalo...A možná, že se to nevztahuje jen na hnutí ANO. Svědomí se skutečně nedá odbýt mávnutím ruky.

Vážení kandidáti, uvažte prosím ještě jednou svá rozhodnutí. Je poslední šance to změnit!

0
Vytisknout
16537

Diskuse

Obsah vydání | 24. 10. 2013