Izraelci je zavraždili při sledování fotbalu

12. 7. 2014

čas čtení 1 minuta

Jak ten fotbalový zápas dopadl, už neviděli, píší reportéři Robert Tait a Khan Younis v britském konzervativním deníku Daily Telegraph.

V prostorách kavárny Fun Timer Beach Café na středomořském pobřeží v Gaze se sešlo k sledování fotbalového mistrovství světa devět přátel a jejich sourozenců u přenosné televize, aby sledovali fotbalový zápas Argentiny proti Holandsku v semifinále fotbalového mistrovství světa.

Ve 23.30, půl hodiny po začátku zápasu, zlikvidovala fórovou střechu kavárny izraelská raketa a proměnila sezení přátel v krvavá jatka.

Raketový úder usmrtil Mohammeda Fawanu a tři dvojice bratrů -- Ahmeda a Sulejmana Astalovi, 18 a 16 let, jejich bratrance Musu, také 16, Mohammeda a Ibrahima Ganana, 24 a 25 let, a Hamdiho a Ibrahima Sawalehových, 20 a 28 let.

Třetí bratr z rodiny Sawalehových, 23, se ještě ve čtvrtek stále pohřešoval, velké buldozery obracely množství zeminy ve snaze najít jeho mrtvolu.

"Museli na ten zápas prostě přijít sem," vysvětlil reportérům britského konzervativního deníklu Wael Sobih. "Tady si lidi hrají, tohle není vojenský tábor. Byla to normální pařba." Jiní svědci říkali, že mladíci prostě jen fandili Argentině.

Jen o několik kilometrů dál, v Magazi, zničila izraelská raketa dvoupatrový dům rodiny Nawasrahů. Raketový úder usmrtil Salaha Nawasraha, 23, jeho čtyři měsíce těhotnou manželku a jeho dva synovce, Nidala, 4 a dvouletého Mohammeda, s nímž si Nidal hrál. Svědek Zeinab Násir, 57, uvedl, že dítěti raketa ustřelila hlavu. Hlava byla posléze nalezena na zahradě.

V Khan Younisu, v městě, kde došlo k několika izraelským úderům na domovy civilistů, bylo usmrceno osm členů téže rodiny, když na dům dopadly dvě izraelské rakety.

Podrobnosti v angličtině, s fotografiemi ZDE

0
Vytisknout
8309

Diskuse

Obsah vydání | 14. 7. 2014