Vladimír Putin odsoudil vraždu Borise Němcova

5. 3. 2015

čas čtení 1 minuta

Ruský prezident Vladimír Putin odsoudil usmrcení opozičního politika Borise Němcova jako "ostudné" a požadoval, aby ruské bezpečnostní orgány konečně zbavily Rusko politických vražd.

"Nejvážnější pozornost musí být věnována vysoce profilovým zločinům, včetně zločinů s politickými motivy," řekl Putin ve středu před vysokými činiteli ruského ministerstva vnitra. "Musíme konečně zbavit Rusko ostud a tragedií, jako byla ta, kterou jsme nedávno museli vytrpět a být jí svědky, a tím myslím vraždu, provokativní vraždu Borise Němcova přímo v centru hlavního města."

Putin sice varoval, že "extremisté otravují společnost militantním nacionalismem, nesnášenlivostí a agresí", avšak nenaznačil, že by Kreml zastavil kampaň proti marginalizované opozici.

"Setkáváme se s pokusy používat takzvanou barevnou technologii, od organizace nezákonných pouličních demonstrací až po otevřenou propagandu nepřátelství a nenávisti na sociálních sítích," řekl Putin a mínil tím "barevné revoluce" jako v Gruzii a na Ukrajině. Prokremelské hlasy také obviňují CIA, že se údajně snaží svrhnout v Rusku Putinův režim a provést změnu režimu i v sousedních zemích.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8164

Diskuse

Obsah vydání | 6. 3. 2015