Nigel Farage chce zavést pětiletý zákaz vstupu do Británie pro nekvalifikované imigranty

4. 3. 2015

čas čtení 1 minuta

Euroskeptická strana UKIP Nigela Farage chce zavést pětiletý zákaz vstupu do Británie pro nekvalifikované přistěhovalce a založit nový vládní úřad pro kontrolu počtu přistěhovalců. Do Británie by podle něho měli přístup jen kvalifikovaní přistěhovalci. Ti by neměli možnost používat britské státní zdravotnictví a museli by mít vlastní soukromé zdravotní pojištění. Také by po dobu pěti let neměli nárok na žádnou sociální podporu.

Strana UKIP vyloučila možnost, že by utvořila po květnových volbách s kýmkoliv vládní koalici a získá zřejmě jen asi pět parlamentních křesel, ovšem parlamentní strany budou velmi bedlivě sledovat Farageovu imigrační politiku z obavy, že by mohla ovlivnit volební výsledky v nerozhodných volebních okrscích.

Konzervativci argumentují, že hlasování pro stranu UKIP "vpustí do vlády labouristy", labouristé varují, že UKIP je strana, která je ještě horší než konzervativci.

Z průzkumu veřejného mínění, publikovaného minulý týden, vyplývá, že straně UKIP Angličané ve věci přistěhovalectví důvěřují více než jiným stranám, avšak 44 procent Britů nyní zastává názor, že UKIP je strana rasistická. Možná to ovlivnil dokumentární film televize BBC o straně UKIP, v němž vystoupila nedávno vyloučená radní této strany z hrabství Kent, která se ve filmu svěřovala na kameru, že se jí nelíbí "negroidní" rysy černých lidí.

Už v současnosti platí v Británii kontroverzní zákaz pro Brity přivést si do země manžela či manželku ze zemí mimo EU, tedy včetně Austrálie či Spojených států, pokud britský občan nevydělává nejméně 21 000 liber ročně.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6730

Diskuse

Obsah vydání | 6. 3. 2015