Kreml bude žalovat zahraniční novináře, budou-li před ruskými volbami "tisknout o Putinovi lži"

29. 3. 2016

čas čtení 1 minuta


"Některé veřejné organizace, nevládní organizace, bezpečnostní služby cizích zemí a určitá média se připojily k předvolební kampani v naší zemi už před jejím začátkem," uvedl Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. "Snaží se aktivně ovlivňovat naši zemi a destabilizovat ji. Především usilují o diskreditaci prezidenta Putina. Soudruzi pracují v souladu z vyzkoušenými metodami."

V září se v Rusku budou konat parlamentní volby a kritikové se obávají, že hlasování bude znovu zmanipulováno Kremlem a většině opozičních kandidátů nebude umožněno kandidovat.

Putin varoval už v únoru, že zahraniční nepřátelé se připravují destabilizovat nadcházející parlamentní volby, a vyzval ruské bezpečnostní služby k bdělosti a k ostražitosti.

Peskov uvedl, že se novináři z více než 65 zemí (!) sdružili ve snaze hledat podrobnosti o Putinově soukromém životě, o jeho rodině a přátelích. Toto konsortium prý připravuje "informační útok". Kreml se nedá a je možné, že bude zahraniční novináře žalovat, pokud budou tisknout o Putinovi "lži".

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5886

Diskuse

Obsah vydání | 31. 3. 2016