Respektu po letech došlo, co destabilizuje českou společnost

21. 11. 2016 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Pravicový týdeník Respekt se konečně začal zabývat tím, co tvrdě destabilizuje českou společnost - chudobou. Zjistil, že nejméně milion lidí v České republice má problém vyjít s penězi. Na Facebooku k tomu napsal Erik Tabery: " Je naprosto pozoruhodné, skoro až unikátní, že v Česku není jedna jediná relevantní strana, která by měla zájem lidem na hranici existenčních potíží pomoci".

Respekt píše (placený přístup): "Roste počet rodin, které mají problém zaplatit sobě a dětem základní potřeby, jako jsou pravidelné jídlo a potřebné oblečení. iDNES.cz si objednal průzkum agentury Median, podle něhož víc než milion lidí v Česku nemá na zaplacení základních potřeb. Pro lepší představu jde o ty z nás, kteří disponují coby jednotlivci menší částkou než 10 220 korun měsíčně, dva dospělí 15 330 korun a rodiče s dvěma dětmi 21 461 korun měsíčně. V Česku přibývá lidí, kteří si nedokážou pronajmout byt (kvůli dluhům za předchozí nájemné nebo energie, exekuci, nedostatku peněz na kauci, rasové diskriminaci či špatné orientaci na trhu s bydlením). Končí v lepším případě na ubytovnách."

Roman Kanda k tomu na Facebooku sarkasticky poznamenal: "Erik Tabery konečně vytáhl paty z redakce Respektu a zjistil, že existuje cosi jako svět."

Avšak pokud i Respekt si nyní začíná všímat toho, co destabilizuje českou společnost - je v tom snad určitá naděje - že pražská kavárna nebude pouze demonstrovat proti Zemanovi, ale třeba se i pokusí něco udělat s kořeny jeho popularity.

P.S. Erik Tabery k této poznámce na Facebooku napsal, že se Respekt zastává zájmů chudých lidí už léta.

0
Vytisknout
10406

Diskuse

Obsah vydání | 24. 11. 2016