Trump znovu útočí na satirický televizní pořad

4. 12. 2016

čas čtení 3 minuty

Donald Trump: "Pokusil jsem se právě podívat se na pořad Saturday Night Live - nedá se na to vůbec dívat! Naprosto zaujaté, vůbec to není zábvné a Baldwinovo napodobování mé osoby by nemohlo být horší. Smutné."

Zde je pětiminutová ukázka z pořadu. V něm Donald Trump manicky přeposílá na Twitteru rasistické a nacionalistické výroky různých náhodných lidí z americké veřejnosti a dva státní úředníci ho marně přesvědčují, že by se měl věnovat bezpečnostní poradě, protože "situace ve světě je vážná". Nakonec Trump prohlásí, že se nemůže účastnit žádné porady bez přítomnosti svého strategického poradce Steva Bannona, který se dostaví jako smrtka:

Na Trumpův tweet reagovala vlnou reakcí na Trumpově twitterovém púčtu aktivistka Danielle Muscato:

"Ježíši, do háje, Donalde Trumpe. Byl jste zvolen prezidentem. Dávej do háje pozor, proti čemu bojuješ. Člověče, ztrapňuješ se.

To, jak tě Baldwin napodobuje není "Smutné". Víš, co je smutné? Za 7 týdnů budeš odpovědný za životy 330 milionů lidí a ty nedokážeš myslet na nic jiného než na satirický pořad. Uvědomuješ si, že jsou ohroženy reálné životy? Jsi ubožák.

Tohle není vtip, Donalde. Nemáš nic lepšího na práci? Jsi takový narcista, že se zaměřuješ na PARODII?

Víš, kolik lidí bylo od prezidentských voleb zavražděno? Víš, kolik veteránů spáchalo sebevraždu?

Víš, kolik dětí šlo dnes večer spát bez dostatečného jídla? Zajímá tě to vůbec? Co je s tebou?

Ne, samozřejmě tě to nezajímá. Ty ani nevíš co je to "slepý trust" [do něhož má po dobu své funkce americký prezident odevzdat své podniky] a to si říkáš podnikatel.

Jsi zoufalec. Kandidoval jsi na prezidenta, aby si tě lidi všímali. Jsi podvodník. Nikdy jsi stejně nechtěl vyhrát, všichni to vidíme.

Vidíme, co jsi zač. Bojíš se a nevíš, co máš dělat a absolutně nemáš představu, jak jednat. A ono je to vidět.

Myslíš si, že jsme všichni příliš zdvořilí, příliš šokovaní, abychom řekli jasně a na rovinu, co jsi zač. Já do tebe vidím, Donny. A říkám na rovinu, co jsou zač. Jsi jen vtip.

Jsi mi naprosto odporný. A víš, co je to skutečné tajemství? Ty jsi odporný i sám sobě. Proto se obklopuješ zlatem a krásnými ženami, z nichž děláš předměty. Dobře víš, že jsi loser, a tak se snažíš dát si lepší pocit, mít pocit, že jsi úspěšný, autoritativní, že vlastníš věci a peníze. Jsi podvodník.

Stydím se za tebe. Svět se stydí. Lezou z tebe NESMYSLY, miliony ilegálních voličů? Ani ty tomu nevěříš - je to absurdní.

Myslíš si, že jsme idioti? Myslíš si, že nevíme, co děláš? Že se snažíš ovládnout narativ, přesvědčit své stoupence, ať nevěří médiím, průzkumům veřejného mínění, reportérům, aby se obraceli jen na TEBE, který jim sám určíš, co je pravda. Tohle se nějak jmenuje. Jmenuje se to "propaganda". Víme, že to děláš. Nedovolíme ti, abys potlačoval tímhle nesmyslem voličské hlasy.

Nedovolíme ti, abys pošlapal naše občanská práva. Nedovolíme ti, abys zničil pokrok, který jsme učinili. POSTAVÍME SE NA ODPOR!

Apeluju na pokrokové lidi, Demokraty, nezávislé aktivisty I Republikány, aby SE POSTAVILI NA ODPOR proti Donaldu Trumpovi, PROTI fašismu, mafiánskému kapitalismu a pokrytectví.

(...)

0
Vytisknout
8191

Diskuse

Obsah vydání | 6. 12. 2016