Odejde-li ČR v důsledku nadcházejících voleb z Evropské unie, Češi mohou čekat katastrofu

9. 10. 2017 / Jan Čulík

čas čtení 5 minut

Nevím, jestli je v ČR něco ve vodě, co způsobuje, že se tolik českých občanů rozhoduje jednat tvrdě proti svým vlastním zájmům a zničit své politické svobody i často už tak chabou ekonomickou situaci, faktem je, že tyto vyhlídky reálně hrozí, protože se většina národa rozhodla chovat se jako pitomci a drsně se sebepoškodit.

Podle zjištění odborníků ze serveru Koho volit chce z Evropské unie odejít celá polovina českých politických stran. Tak si, vážení čeští občané, vskutku zadělejte na tento problém.


Každému, kdo v současnosti sleduje, jak zoufalým způsobem zápolí Velká Británie s důsledky brexitu, (viz také aktualizace ZDE) je zjevné, že tato země rychle směřuje k hospodářskému krachu a k naprosté politické marginalizaci na mezinárodní scéně. Británie je země s pětašedesáti miliony obyvateli, o kolik drastičtější by byl dopad odchodu České republiky z Evropské unie.

Od roku 2004 zahrnovala Evropská unie Českou republiku obrovským množstvím finančních prostředků. Města byla opravena, zrenovována, vybudovaly se silniční koridory a dálnice, byly zmodernizovány školy a univerzity, Evropská unie financuje univerzitní výzkumné projekty, studenti jezdí volně na zahraniční stáže v rámci projektu Erasmus.

V nadcházejících několika letech dojde k zásadní ekonomické destabilizaci světa i Evropy v důsledku příchodu AI, umělé inteligence a robotizace, která má zlikvidovat až padesát procent pracovních příležitostí. Ano, milí čeští občané, to bude od vás opravdu chytré, pokud se v této nejisté situaci rozhodnete odříznout se od Evropské unie a nepodílet se na kolektivním úsilí tento děsivý a závažný problém nějak společně řešit.

Uprchlíci nejsou problémem nikde. Všechny statistiky dokazují, že příchod imigrantů do západních zemí vedl k jejich obrovskému rozvoji. Proč asi nejsou ve Španělsku nebo Portugalsku neonacistické protiuprchlické politické strany? Proč vítězí Alternative fuer Deutschland jen na území bývalé NDR, kde skoro žádní uprchlíci nejsou?

V posledních dvou třech letech propadla velká část českého národa k své vlastní škodě naprostým, iracionálním nesmyslům. Co to je, když lidé ve frontě v Lidlu sní o střílení na čluny s nebohými ženami a dětmi v Středozemním moři?

Odmítání minimalistických uprchlických kvót (uprchlíci potřebují pomoc, k níž se evropské země zavázaly svými podpisy na závazných Ženevských úmluvách z roku 1951, to že se těmto závazkům Evropská unie poslední dobou snaží vyhýbat, je ostudné!) je nejen kontraproduktivní, protože to vytváří mezinárodně dojem, že Česko je zlá, netolerantní, nenávistná a rasistická země, ale i hloupé, protože to hrubě poškozuje zájem České republiky v zahraničí.

Nesmysly o nevolených bruselských úřednících, které opakují zastánci české uzavřenosti a bigotnosti, jsou nepřesvědčivé. Česká republika stejně jako ostatní evropské země, má v Bruselu své volené, demokratické zástupce. I Česká republika volí své europoslance. Evropská unie je nesmírně výhodná pro menší evropské země, protože bez EU by velké evropské země státy, jako je Česko, naprosto převálcovaly. Evropská unie je vynikající příležitostí pro české politiky, aby se k prosazování zájmů českých občanů spojovali s představiteli obdobně velkých zemí. Že to čeští politikové nedělají a neumějí, to je vina českých voličů, že si za své představitele volí takové pitomce. Za to, že při jednání v Bruselu sedí Milan Chovanec v koutku a nikdo s ním nemluví, protože pan Chovanec neumí anglicky, mohou jedině ti voliči, kteří pro něho hlasovali.

A neříkejte mi, že Evropská unie může za to, že Češi "vydělávají tak málo". Na vyrovnání platů a mezd se západními zeměmi měli už dlouhá léta pracovat právě čeští politikové. Že to nedělali, za to nemůže Brusel, ale čeští voliči, kteří si do politických funkcí volí neumětely a korupčníky.

Česká republika na tom mimochodem v rámci Evropské unie vůbec není špatně. Vstup země do EU kolem roku 2004 vedl k obrovskému oživení českého hospodářství, takového, jaké země nezažila snad nikdy. I v současnosti má Česká republika rekordně nejnižší nezaměstnanost v Evropě  a rekordně nejvyšší hospodářský růst.

Řešením opravdu není, aby Česká republika odešla z Evropské unie. Ale jen si to zkuste. Budete zase žádat o vízum při cestě do Drážďan, do Berlína, do Vídně, do Budapešti či do Krakova, možná i do Bratislavy. Ekonomicky se země propadne, obrovské dotace z Bruselu se zastaví. Nebudete moci jezdit za prací do západní Evropy, ani za studiem.

Jedna dívka, žijící v Británii, tam žije se svým ruským manželem. Teď se rozhodli navštívit kamarády a jet na jejich svatbu do Irska, do Dublinu. Mohla tam nakonec ale jet jen ta Britka. Rus by musel žádat i na pouhou třídenní návštěvu Dublinu, přestože má v Británii povolení k trvalému pobytu, o vstupní vízum. A čeká se na něj šest neděl. A takové to bude pro české občany, jakmile ČR odejde z EU.

Koho to zajímá, ať podrobněji sleduje propad BRITSKÉ politiky a ekonomiky po brexitu. Tady například vidíte, jak to vypadá s britským ekonomickým rozvojem od hlasování pro brexit v červnu r. 2016. Jistě si dovedete představit, jak to dopadne s ekonomikou a s politikou v ČR:



0
Vytisknout
50793

Diskuse

Obsah vydání | 13. 10. 2017