Podívejte se: Takhle to vypadá v texaském vězení pro děti

19. 6. 2018

čas čtení 2 minuty
Je to sportovní den ve škole?  Letní tábor? A proč nesmíme vidět jejich obličeje a slyšet jejich hlas? ptá se reportér Channel 4 New Matt Frei. Protože tyhle děti jsou ve vazbě. Jsou zadržovány proti své vůli v obrovských klecích v tomto skladišti na hranici Texasu s Mexikem. Přikrývají se kovovou fólií. Odděleni od rodičů.

Za nynější politické strategie Donalda Trumpa jsou jejich rodiče nyní trestně stíháni, že překročili hranici Spojených států. Proto jsou děti a jejich rodiče vězněni zvlášť. Více než 2000 dětí bylo odděleno od rodičů a uvězněno za posledních šest týdnů - a počet roste. Účelem této strategie je odstrašení. Reakce: zuřivý hněv.



Svědek: Bushova i Obamova vláda se rozhodly, že jednu věc nesmějí dělat: a to oddělovat děti od rodičů.

 
Svědkyně: Tohle není Texas, jaký já znám, tohle není Amerika, jakou já znám. V níž jsem vyrostla. Jsem velmi znepokojena budoucím osudem nejen těchto malých dětí, ale i budoucností našeho duševního stavu jako národa.

Bývalá první dáma Laura Bush napsala: "Já žiju v pohraničním státě. Uznávám nutnost chránit naše mezinárodní hranice, ale tahle politika je krutá. Je nemorální. Je mi z toho nanic."

I Melania Trumpová se vyjádřila, že oddělovat děti od rodičů je nepřijatelné.

Její manžel se tím nenechal odradit: "USA se nestanou uprchlickým táborem. Nestanou. Jen se podívejte, co se děje v Evropě a jinde. To nemůžeme dovolit. Já to nedovolím. Mohli by to být vrazi, zloději a mnoho horšího."

Republikánská strana je v této věci rozhádaná, ale tento strach je nakažlivý a šíří se i mimo hranice USA, do Itálie i do Německa.

Trump zrušil tradici USA, která vždycky vítala imigranty a zrušil její tradici slitování a pomoci.  

0
Vytisknout
10155

Diskuse

Obsah vydání | 21. 6. 2018