Moderátorka americké televize nedokázala přečíst zprávu o Trumpem vězněných batolatech

21. 6. 2018

čas čtení 1 minuta




Rachel Maddow, moderátorka televize MSNBC: "Tohle je právě vydaná zpráva tiskovou kanceláří Associated Press. To je neuvěřitelné. Činitelé Trumpovy vlády posílají nemluvňata a další malé děti, ach, moment, (potlačuje pláč) do nejméně tří (potlačuje pláč) ... nemohli bychom dát na obrazovku k tomu grafiku? ...  Děkuju. Máme ji? Ne. ... Tři střediska pro "děti křehkého věku". Právníci a zdravotníci ... (potlačuje pláč, zatmívačka)

Na Twitteru: "Ach, je mi líto. Když nic jiného, je mým zaměstnáním být schopna mluvit v televizi. To, co jsem se snažila udělat - když jsem najednou nebyla schopna říct ani udělat nic - bylo přečíst tento text: "Činitelé Trumpovy vlády posílají nemluvňata a další malé děti, násilně oddělené od rodičů do nejméně tří středisek pro "děti křehkého věku" v Jižním Texasu. Právníci a zdravotníci, kteří tato místa navštívili, hovoří o místnostech plných plačících předškolních dětí v krizi."

Předtím organizace ProPublica zveřejnila audionahrávku z vazebního střediska na hranici.

(Plačící děti)

Policista: Neplačte.

Dítě: Chci tetu.

Policista: Dostaneš se tam. Ona ti to vysvětlí.

Dítě: "Táto!"

Rachel Maddow, moderátorka televize MSNBC:  Myslím, že tuhle zprávu budu muset nechat být. (Potlačuje pláč.) Promiňte, tak to je dnes od nás všechno. Naviděnou zítra."

0
Vytisknout
9991

Diskuse

Obsah vydání | 26. 6. 2018