Byly to CIZINECKÉ děti, takže to nevadilo...

20. 6. 2018

čas čtení 2 minuty

"A vlk ty děti sežral a pak vyplivl jejich kosti. Ale byly to cizinecké děti, takže to nevadilo..."

Toto je autentický kreslený komentář Dr. Seusse, který v roce 1941 kritizoval  americké rozhodnutí nepouštět do USA židy prchající z Německa před Hitlerem. Všimněte si, co má matka čtoucí pohádku napsáno na košili...

Právníci a zdravotníci, kteří navštívili vazební střediska pro děti tzv. "křehkého věku" svědčí o tom, že viděli místnosti plné brečících dětí předškolního věku.

"Jak je možné, že se oni rozhodli věznit v institucích tak malé děti? Musím říct, že to prostě vůbec nemůžu pochopit," sdělil listu Boston Globe Kay Bellor, viceprezident programů Luteránské služby pro imigraci a pro uprchlíky. "Oni vězní batolata."

Ano, některé vězněné děti jsou nemluvňata, konstatuje list Boston Globe.

Lékaři a právníci, kteří navštívili vazební střediska, uvedli, že jsou čistá a bezpečná, jenže děti - které nemají tušení, kde jsou jejich rodiče - jsou hysterické, silně brečí a zoufají si.

Alicia Lieberman ze sítě pro raná traumata na University of California poukazuje na to, že desítky let studií dokazují, že oddělení malých dětí od rodičů způsobuje trvalé emocionální poškození.

"Děti jsou biologicky naprogramovány, aby rostly nejlépe v péči rodičů. Když je to pouto porušeno, děti reagují na nejhlubší fyziologické a emocionální úrovni," varovala. "Jejich strach vyvolá množství stresových hormonů, které naruší neurální obvody v mozku, vyvolají vysokou míru úzkosti, způsobí, že častěji propadají fyzickým i duševním chorobám a poškodí jejich schopnost zvládat své emoce, důvěřovat lidem a zaměřit svou pozornost na činnost odpovídající jejich věku."

Trumpova vláda odebrala za poslední cca měsíc více než 2300 malých dětí jejich rodičům.

0
Vytisknout
9100

Diskuse

Obsah vydání | 26. 6. 2018