Trump bude věznit rodiny společně

20. 6. 2018

čas čtení 1 minuta



Po zuřivé celostátní reakci v USA proti Trumpově politice odebírání malých dětí od uprchlíků Trump nyní zdá se ustoupil a vyjádřil se, že "budeme zadržovat rodiny společně". Dodal však: "Musíme však i nadále udržovat tvrdost, nebo naše země bude přeplněná lidmi, zločiny, všemi věcmi, které nepodporujeme a nechceme."




U soudu v Texasu začínají soudní procesy s prvními desítkami imigrantů, kteří překročili hranici do USA. Ve skutečnosti však nespáchali žádný trestný čin, neboť překročit hranici a žádat o azyl má právo každý.

Deník Washington Post upozorňuje, že Donald Trump v posledních dnech stále více a častěji veřejně lže.  Za 497 dní svého prezidentství rozšířil Trump 3251 lživých nebo zavádějících tvrzení - v průměru 6,5 lží denně.

Za poslední týden se Trumpova lhavost zintenzivnila jak do počtu, tak to závažnosti témat. Trump lhal o údajně zvyšující se kriminalitě v Německu, v důsledku příchodu uprchlíků, zatímco se v Německu kriminalita drasticky snížila, lhal o vyšetřování, které vede proti Trumpově předvolební kampani Robert Mueller a lhal i o svém kontroverzním opatření odebírat malé děti imigrantům přicházejícím do USA přes mexickou hranici.

Psychologové upozorňují, že opakování lží je velmi efektivní, protože občané začínají opakovanou lež považovat za pravdu.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8329

Diskuse

Obsah vydání | 26. 6. 2018