Kam to došlo: Většina britských voličů si myslí, že násilí kvůli brexitu "stojí za to"

25. 10. 2019

čas čtení 1 minuta
 

Více než 50 procent lidí v Británii si uvědomuje, že Británie v důsledku brexitu podstatně zchudne.  Přesto si velká většina brexitérských voličů myslí, že brexit za zchudnutí stojí


Referendum o brexitu: Dar, který nepřestává dávat...


Většina voličů v Anglii, ve Walesu i ve Skotsku je přesvědčena, že určitá míra násilí je "cenou, kterou stojí za to zaplatit" za prosazení jejich názoru na brexit. Vyplývá to z průzkumu Cardiff University a univerzity v Edinburku.

Většina probrexitových voličů si myslí, že násilí "stojí za to", má-li být realizován brexit.  Tento názor zastává 71 procent voličů v Anglii, 60 procent ve Skotsku a 70 procent ve Walesu.

 

Většina voličů požadujících setrvání v EU si také myslí, že násilí "stojí za to", zajistí-li se setrvání Británie v EU - 58 procent voličů v Anglii, 53 procent ve Skotsku a 56 procent ve Walesu.

Více než 50 procent lidí ve všech těchto třech zemích si uvědomuje, že Británie v důsledku brexitu podstatně zchudne.

Přesto si 76 velká většina brexitérských voličů myslí, že brexit za zchudnutí stojí - myslí si to 76 procent brexitérských voličů v Anglii a ve Skotsku a 81 procent ve Walesu.

47 procent voličů ve Walesu, 52 procent v Anglii a 61  ve Skotsku zastává názor, že brexit povede k rozpadu Spojeného království. Avšak 74 procent brexitérských voličů v Anglii a ve Walesu si myslí, že brexit za rozpad Británie stojí. Ve Skotsku si to myslí 59 procent brexitérských voličů.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 
 

0
Vytisknout
6628

Diskuse

Obsah vydání | 29. 10. 2019