Udusili jim dceru, na jejíž cestu do Anglie si vypůjčili téměř milion Kč

26. 10. 2019

čas čtení 1 minuta
Foto: Udušení Vietnamci Pham Thi Tra My (26) a Nguyen Dinh Luong (20)
 

Nepříliš inteligentní britská policie se původně domnívala, že 39 mrtvých osob, nalezených udušených v bulharském kamionu v anglickém hrabství Essex, jsou Číňané. Zoufalé vietnamské rodiny se však nyní obracejí s prosbami o informace o svých dětech, které zřejmě byly udušeny v bulharském kamionu.

Jedna rodina ve Vietnamu obdržela děsivé esemesky od své šestadvacetileté dcery Pham Thi Tra My, odeslané v době, kdy se osoby v kamionu dusily. Napsala:

"Je mi líto, maminko. Moje cesta do zahraničí nebyla úspěšná. Maminko, strašně tě miluju! Umírám, protože nemůžu dýchat. Jsem z Nghen, Can Loc, Ha Tinh, Vietnamu. Omlouvám se, maminko."

 

Rodina Pham musela pašerákům za cestu své dcery do Anglie zaplatit 30 000 liber (přibližně milion Kč). Museli si kvůli tomu vzít hypotéku na dům.

BBC informuje, že mezi mrtvými byl i dvacetiletý Nguyen Dinh Luong. 

Británie je nadále zděšena udušením 39 osob v neprodyšném kamionu. Odborníci vysvětlují, že chudé rodiny ve Vietnamu se snaží vysílat své děti na Západ, aby tam vydělávaly a posílaly domů peníze.

Četní odborníci poukazují na skutečnost, že je šokující, že Evropa neumožňuje lidem z jiných částí světa legální možnost imigrace. Vede to pak k těmto tragédiím. Evropa má obrovskou vinu. (JČ)

Podrobnosti v angličtině ZDE

 


 

0
Vytisknout
9652

Diskuse

Obsah vydání | 29. 10. 2019