V ČR se bezostyšně šíří protipotratová propaganda, i pro znásilněné Ukrajinky...

10. 4. 2022

čas čtení 2 minuty
Určitě jste je viděli, napsala na Facebooku Adéla Horáková. Jsou všude. Billboardy s mladou ženou, která se klidně dívá přímo na vás a pod tím je napsáno "Nesoudíme, pomáháme". Je to prý pomoc pro "nečekaně těhotné".

Billboardy patří Hnutí pro život. Člověk by z toho obrázku měl pocit, že je to parta milých lidí, kteří chtějí jen pomoc ženám v nouzi.

Realita je jiná. Hnutí pro život prosazuje úplný zákaz potratů v České republice.


 
S blahosklonnou výjimkou ohrožení života ženy.

Je to úplně stejný typ fanatických extremistů, jako jsou v Polsku nebo v USA. Ty billboardy jsou jen pěkné manipulativní PR.

Rusové znásilňují Ukrajinky. Lidé pro ty ženy shání postkoitální antikoncepci. Hnutí pro život padá maska hodné milé partičky a protestují proti tomu, aby znásilněné Ukrajinky antikoncepci dostaly. Prý máme radši posílat pepřové spreje.

No jo, nějací blázni, možná si řeknete. Ti přeci u nás nemají šanci na úspěch, tady potraty nikomu nevadí. Je čas se probrat. Mluvčí Hnutí pro život, Zdeňka Rybová, je asistentkou poslance Juchelky z Hnutí ANO. Sešli se i s tehdejším premiérem Babišem. Mají podporu mnoha konzervativních politiků, včetně Jana Wolfa (KDU-ČSL, pražský zastupitel, předseda výboru pro kulturu), Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL, poslanec), jejich akcí se účastní Marek Benda (ODS, poslanec, předseda pražské ODS) a Alexandr Vondra (ODS, místopředseda strany, europoslanec). Z

deňka Rybová dokonce kandidovala za KDU-ČSL do Evropského parlamentu v 2019. Až uvidíme kandidátní listiny stran v podzimních volbách, možná tam podporovatele Hnutí pro život najdeme. Samozřejmě mají blízko k římskokatolické církvi.

Říkáme to už dlouho, ale lidi si myslí, že přeháníme. Nepřeháníme. Vliv ultra konzervativních fanatických organizací jako Hnutí pro život v ČR existuje a roste. Pokud si jejich aktivity neuvědomíme rychle a nedistancujeme se od nich jako společnost, můžeme i my číst to samé, co čteme o Polsku - jak tam umírají ženy na sepsi, protože se lékaři bojí provést potrat.
Bohužel jediné médium, které aktivity Hnutí pro Život systematicky monitoruje, je Alarm. Třeba tady:

Rozhovor, ze kterého mrazí, a kde mluví Hnutí pro život o úplném zákazu potratů: https://www.irozhlas.cz/.../polsko-potraty-ustavni-soud...

UPDATE: Deník N se Hnutí zeptal na reakci na poslední kauzu. Přeji pevné nervy: https://denikn.cz/.../pilulka-po-pro-znasilnene.../...

1
Vytisknout
7735

Diskuse

Obsah vydání | 14. 4. 2022