Republikánský evangelikál Rick Perry vyhlásil kandidaturu na prezidenta USA

13. 8. 2011

čas čtení 1 minuta

Ve vysoce manipulativním projevu, který přenášely televize Fox News, CNN i Al Džazíra, vyhlásil Rick Perry, guvernér Texasu a evangelikálský Republikán, že bude kandidovat na prezidenta USA. V pečlivě choreograficky připraveném představení, které pro Neameričana smrdělo neupřímnou citovostí, vyhlásil nejprve podporu americké armádě "nejlepší armádě světa", a pak se zatvářil "upřímně" a vážně a požadoval minutu ticha pro "všechny ty mladé odvážné Američany, kteří věnovali svůj život na oltář vlasti". Pak najednou změnil výraz, začal se tvářit "přátelsky" a "důvěrně" vykládat televiznímu publiku, jak jeho otec a matka byli obyčejní "občané z lidu" a jak tvrdě pracovali na svých texaských políčkách...

Ostře kritizoval prezidenta Obamu za jeho "chaotické" vedení Spojených států a přislíbil, že až bude zvolen, učiní Washington "tím nejirelevantnějším" místem pro americké občany.

Projev byl tvrdě manipulativní, založený na neupřímném předstírání emocí, předpokládající, že americký občan je tupec, který to nepozná. Bude-li tento člověk zvolen americkým prezidentem, svět má problém.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5046

Diskuse

Obsah vydání | 12. 8. 2011