Vláda šíří zcela protichůdné informace

Paní Nečasová byla sledována "kvůli její vlastní bezpečnosti", ale pan Nečas o tom nevěděl ...

14. 6. 2013 / Bohumil Kartous

čas čtení 1 minuta

Mám vtíravý dojem, že premiér Nečas, část ODS a někteří agilní koaliční představitelé z TOP 09 zcela ztrácejí jakoukoliv soudnost.

Z prohlášení advokáta paní Nagyové vyplývá, že premiér údajně nevěděl o její komunikaci s Vojenským zpravodajstvím, kdy podle obvinění zneužila svých pravomocí (respektive jednala zcela mimo jakékoliv její pravomoci), když žádala o sledování manželky premiéra. Paní Nagyová prý jednala zcela mimo jeho vědomí.

Poslanec TOP 09 Polčák ale přitom před chvílí pro ČT uvedl, že premiér vysvětlil sledování své manželky tím, že jí měla být poskytnuta "ochrana". To je evidentní rozpor, buď to věděl, nebo nevěděl. Existuje ale jedno "logické" vysvětlení: paní Nagyová prostě jen nezištně pečuje o blaho paní Nečasové, a protože je zároveň i úřednicí nebývale loajální panu premiérovi, nechtěla ho těmito maličkostmi znepokojovat.

Je to vysvětlení, kterému evidentně věří velká část české politické scény, hájící neudržitelné postavení člověka, který se do české historie otiskne jako zosobnění politováníhodné slabosti, člověka, který pravděpodobně netouží po ničem jiném, než svou roli tragikomického hrdiny dotáhnout do co nejbizarnějšího konce.

Je mi Petra Nečase upřímně líto. Daleko více je mi ale líto těch, které jeho politické i lidské selhání poškozuje, aniž by bylo v moci jejich vůle s tím cokoliv dělat.

0
Vytisknout
6961

Diskuse

Obsah vydání | 17. 6. 2013