Jak Nečas manipuluje veřejností

15. 6. 2013 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Vyjádření generála Šedivého (bývalého náčelníka Generálního štábu Armády ČR) v Událostech komentářích České televize ukazuje na to, jak premiér manipuluje s veřejností. Podle premiéra Policie ČR zatčením Páleníka a Kovandy porušila zájmy státu. Spíše se však zdá z vyjádření generála Šedivého, že zájmy státu porušil někdo, kdo tyto pány nezodpovědně jmenoval do funkcí ředitelů vojenského zpravodajství, kdežto Policie ČR se chová standardně.

Martin Veselovský: "Zajímá mě, jestli z vašeho pohledu někdo v uplynulých hodinách nebo dnech porušil bezpečnost nebo zájmy České republiky."

Generál Šedivý: "Já si myslím, že z tohoto pohledu to, co udělala Policie České republiky, to znamená ta akce k zatčení těchto dvou generálů, jednoho v záloze, že se nestalo nic, co by republiku tak významně poškodilo. Tady bylo už několik případů, kdy se genrálové stejným způsobem - já to řeknu zcela otevřeně - likvidovali ze svých pozic a nikdo se nad tím nepozastavil a najednou je to velký problém. Ten velký problém spočívá v tom, že takto mladí lidé, jako byl Páleník anebo generál Kovanda, byli z pozic velitelů (nerozumět) skupiny speciálních sil postaveni do rolí ředitelů vojenského zpravodajství bez jakýchkoli zkušeností, které takoví lidi potřebujou, když tak vysokou funkci a tak odpovědnou vykonávají."

Stopáž 34:30 a dál: ZDE

0
Vytisknout
9706

Diskuse

Obsah vydání | 17. 6. 2013