SKUTEČNÁ HRŮZA

Morální dno zatím v nedohlednu

5. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

Dovolte mi abych se s Vámi podělil o své pocity z internetových debat na téma migranti, běženci atd., píše Petr Válek.

Každý týden si říkám, že názory lidí na toto téma už dosáhly morálního dna, ale ono nikoliv. Když jsem se dnes podíval do internetové diskuze pod článkem "U Libye pohřešují stovky běženců z převrácené lodi" Myslel jsem si, že zpráva o vysoce pravděpodobném úmrtí dalších několik set běženců, mezi nimiž opět byly ženy se svými dětmi, pohne snad už s většinou lidí. Když jsem do debaty vstoupil, zmocnila se mě skutečná hrůza.

Zde přikládám názory lidí, které dostaly od čtenářů nejvíce souhlasných bodů.

+55:

Nepohřešujte,přijeďte si k nám ,my vám ty stovky rádi přenecháme!

+24:

A teď by mělo platit: Ukaž jak moc chceš do Evropy, doplav:-))

+30

Dobrý den, a kdo je vlastně pohřešuje? Já nee.

Naštěstí Novinky tuto debatu před několika okamžiky zablokovaly. Děsím se toho, že takto smýšlející "lidi" nejspíš potkávám denně na ulici. Kde se v lidech bere taková míra zrůdnosti, když většinu diskutérů potěší smrt utopením stovky zoufalých a zbědovaných lidí? Neposlal jsem ty nejhorší názory, protože je pracovníci novinek odmazávali. Možná by stálo za zvážení, zda vůbec má smysl pro takto zrůdnou debatu vůbec poskytovat prostor a ještě více snižovat již tak nízké renomé.

Děkuji Vám, že proti podobným výlevům vytrvale bojujete a upozorňujete na ně. Je vidět, že je to skutečně potřeba, pokud už není pozdě.

0
Vytisknout
7403

Diskuse

Obsah vydání | 7. 8. 2015