Mezitím v Evropě:

Rakousko: Čtyři způsoby, jak můžete pomoci uprchlíkům

7. 8. 2015

čas čtení 2 minuty

Evropská unie se snaží vyrovnat s přílivem uprchlíků, z nichž mnozí riskují životy na útěku před násilím v Sýrii, Iráku a Afghánistánu. Pokud chcete pomoci uprchlíkům přicházejícím do Rakouska, tady se dozvíte, jak na to, píše rakouská mutace deníku The Local.

Rakousko má jen za prvních pět měsíců roku 2015 na 20 000 žádostí o azyl - a předpokládá se, že jich letos bude až 80 000.

Přijímací centra jsou přeplněna a některé hostely pro žadatele o azyl jsou obviňovány, že neposkytují adekvátní péči. Situace je dost zoufalá. Mnoho lidí se cítí bezmocných, když čtou titulky novin, ale jsou věci, které můžete udělat, abyste pomohli.

V Rakousku funguje řada dobročinných organizací jako Caritas, Diakonie, Volkshilfe a Don Bosco Flüchtlingswerk, které se věnují pomoci uprchlíkům. Dobrovolnictví pro některou z nich je jedním z nejlepších způsobů, jak dosáhnout změny, a budete mít šanci na osobní kontakt s uchazeči o azyl. Pomůžete jim získat oblečení, potraviny a vodu. Za to získáte novou perspektivu, potkáte jiné lidi a získáte trvalou vděčnost lidí v nouzi.

Místo abyste v místnosti navíc nechali hromadit staré věci, můžete uprchlíkům poskytnout dlouhodobé ubytování. Ubytování je vždy jedním z hlavních problémů uprchlíka, a střecha nad hlavou, která nepatří masovému centru, je velmi důležitá. Přihlásit se můžete vyplněním formuláře na adrese...

Alternativně, pokud žijete v pronajatém bytě, organizace Flüchtlinge Willkommen Vám zajistí vhodného spolubydlícího z řad uprchlíků a pomůže s placením nájmu. Více informací...

Řada organizací věnuje vaše nepotřebné věci uprchlíkům, kteří je opravdu ocení. Nebo můžete dobročinným organizacím jako Caritas věnovat nové hygienické balíčky. Právě teď potřebují věci jako holící strojky, deodoranty, šampóny, zubní pastu, kartáčky, opakovací krém, krém na obličej, obvazy a náplasti. Firma "dm" spolupracuje s Diakonií a Caritas a zahájila po celém Rakousku iniciativu s cílem poskytnout uprchlíkům tyto náležitosti. Zákazníci mohou zaplatit 5, 10 nebo 20 eur v kterémkoliv firemním obchodě a darovat "balíček na přivítanou" v této hodnotě.

Darujete-li 20 eur, bude za to pořízen nepromokavý spací pytel pro uprchlíka. Za 21 eur se pořídí bezpečné ubytování na jednu noc. Za 50 matrace a za dalších 45 peřina a polštář. Pro dar charitě klikněte na link...

´

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
8319

Diskuse

Obsah vydání | 7. 8. 2015