Incident v Bille: Lidi se vyhýbali pokladně, u níž pracoval mladík tmavší pleti

6. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

Včera nádherně absurdní situace u pokladen v Bille na Florenci, píše Petr Vaněk na Facebooku. U jedné kasy, u které seděla pokladní, 10členná fronta, která nepostupuje, na druhé straně, kde byl za kasou tmavej kluk na zaučení, NIKDO: i cizinci, kteří přišli přede mnou, instinktivně vycítili, že tu něco nehraje (proč je fronta tady, a ne tam?), tak změnili na poslední chvíli směr a stoupli si na konec té dlouhé fronty.

Bizarnost výjevu podtrhával fakt, že zatímco mi kluk-pokladní normálně začal markovat zboží, ve frontě u druhé pokladny stál jeden z těch slušných Čechů, který okázale pyskoval, jak dlouho to trvá, to odbavení, protože on by samozřejmě k tomu klukovi, kde je volno, nešel (je to přece slušný Čech) a raději bude stát jak tvrdý y ve frontě, která se nehejbe.

Když jsem vycházel ze supermarketu, už to nevydržel, nasral se nad svou bezmocností, resp. věřím, že nad svou blbostí, nechal zboží na pásu a odešel.

Cestou pochopitelně sprostě nadával, jak ty lidi (myslel tím v Bille) nejsou normální, měl takový ty klasický xenofobní řeči o čmoudech, pár slov o uprchlících tuším taky padlo - celkově bylo vidět, že by si rád do někoho bouchnul.

Kromě toho, že to bylo směšný a hlavně naprosto zbytečný, z toho šel taky strach - ne z uprchlíků, ale z týhle bestiální český malosti, která se už už těší, až bude někoho věšet, hanět, vláčet ulicemi atd.

0
Vytisknout
12588

Diskuse

Obsah vydání | 7. 8. 2015