Nesmíme z hlouposti hrát do rukou Islámského státu

16. 11. 2015

čas čtení 2 minuty

Islámský stát spáchal pařížské útoky jako provokaci. Islámský stát chce, abychom na něj zaútočili na jeho území: v Iráku a v Sýrii. Chce, aby tam Západ vyslal vojáky, protože chaos a odpor, který by to vyvolalo, by hrál přímo do jejich rukou. Získali by množství nových stoupenců, píše v deníku Independent Sunny Hindal.

Islámský stát toto také dělá ve snaze vytvářet rozbroje a konflikty a vyvolávat napětí v našich moderních mnohorasových společnostech. Islámský stát chce způsobit, aby muslimové měli pocit, že jsou ve svých evropských domovech nenáviděni a chtějí, aby se k němi přidali v Sýrii. Chtějí, aby muslimové na Západě získali pocit, že jediný domov mají v jejich "chalífátu".

A Islámský stát si přeje, aby se západní země staly uzavřenými, autoritářskými společnostmi, v nichž se ho všichni budou pořád bát. Islámský stát nenávidí toleranci, jakou Evropa zosobňuje, a chce nás vyprovokovat, abychom to změnili.

Nesmíme se vzdát svých hodnot: liberalismu, sekularismu, otevřenosti, svobody projevu a rovnosti.

Když se vyjádřila Angela Merkelová, že Německo otevřelo své dveře Syřanům, Islámský stát v panice vydal několik videí, požadujících, aby se Syřané vrátili do Sýrie. Syřané si uvědomili, že Evropa je ochotna jim nabídnou více lidské důstojnosti a ochrany než mnoho muslimských států. To, že necestovali do chalífátu Islámského státu, bylo pro něj fackou.

Proto na to reagoval Islámský stát atentáty v Paříži a v Bejrútu. Islámský stát chce, abychom zrušili svou lidskost a svůj soucit a nahradili je podezříváním a konflikty. Chalífát Islámského státu musí být zničen, ale musí to učinit muslimská armáda. Konec konců, obyčejní muslimové jsou jejími největšími obětmi.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
9781

Diskuse

Obsah vydání | 18. 11. 2015