Trumpův poradce z amerických Parlamentních listů: Média mají držet hubu

27. 1. 2017

čas čtení 1 minuta

Steve Bannon, hlavní strategický poradce Donalda Trumpa v Bílém domě, který do loňského července redigoval ultrapravicový extremistický server Breitbart News, americké Parlamentní listy, se ve středu vyjádřil v telefonátu s deníkem New York Times, že "americká média mají držet hubu".

Vyjádřil názor, že výsledky amerických prezidentských voleb, které nikdo nečekal, americká média "ponížila". Bannon opakovaně obviňuje média, že jsou vůči Trumpově vládě "opoziční stranou".

"Média by měla mít pocit trapnosti a ponížení a měla by držet hubu a chvíli jen poslouchat," řekl Bannon a dodal: "Chci, abyste tohle napsali: Média v této zemi fungují nyní jako opoziční strana. Vůbec naší zemi nerozumějí. Stále ještě nerozumějí, proč se Donald Trump stal prezidentem Spojených států."

Deník New York Times poznamenává, že se takto Bannon vyjadřuje v době, kdy existuje obrovské napětí mezi americkými mědii a Trumpovou vládou v důsledku konfliktů ohledně údajného počtu osob, které se minulý pátek účastnily Trumpovy inaugurace a v důsledku Trumpových lživých prohlášení, že Clintonová zvítězila v lidovém hlasování v důsledku milionů ilegálních hlasů nezdokumentovaných imigrantů.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5856

Diskuse

Obsah vydání | 27. 1. 2017