Trump zakázal státním institucím poskytovat informace reportérům, policie zatkla čtyři novináře

25. 1. 2017

čas čtení 1 minuta


Trumpova vláda umlčela státní Úřad pro ochranu životního prostředí a ministerstvo zemědělství poté, co předtím zakázala i ministerstvu dopravy a Úřadu pro rozvoj komunikovat na Twitteru, na sociálních sítích a s novináři.

Americká služba National Park Service byla také umlčena poté, co na Twitteru zveřejnila celou řadu alarmujících informací o globálním oteplování. Tyto zprávy na Twitteru byly posléze vymazány a bylo zveřejněno prohlášení, že je publikoval "bývalý zaměstnanec", který neměl oprávnění účet na Twitteru používat.

Děsivým vývojem je skutečnost, že čtyři novináři, kteří informovali o protestech proti Donaldu Trumpovi, byli obvinění z údajných "závažných trestných činů" a čelí deseti letům vězení a pokutě 25 000 dolarů, pokud budou odsouzeni. Novináři se při zatčení prokazovali svými novinářskými průkazy a protestovali proti zatýkání, ale nijak jim to nepomohlo.

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE ZDE

Nezvyklá věc, která se stala dnes: Evropští reportéři mě žádali, abych je dal do kontaktu se vzbouřenci v americkém National Park Service. Na pravdě stále záleží - i když se ji úřady snaží potlačovat:

0
Vytisknout
5900

Diskuse

Obsah vydání | 27. 1. 2017