Británie vyhrožuje, že nezaplatí své dluhy, většina Britů (Angličanů) by podpořila novou probrexitovou stranu

22. 7. 2018

čas čtení 1 minuta
Dominic Raab vyhrožuje Bruselu, že Británie neuhradí Evropské unii své dluhy

Po rezignaci Davida Davise jmenovaný nový britský ministr pro brext, Dominic Raab, ultrapravičák českého původu, vyhrožuje nyní Bruselu, že Británie nezaplatí Evropské unii své dluhy, platby v rámci platných kontraktů, ve výši 39 miliard liber, pokud s EU nedojde k dohodě o brexitu.

Zdá se to být v rozporu s postojem britského ministra financí Philipa Hammonda, který řekl v prosinci 2017 o britském dluhu vůči EU: "Považuji to za nemyslitelné, že bychom jako stát odmítli splnit povinnost, kterou jsme uznali jako povinnost. To není uvěřitelný scénář. Takovou zemí nejsme. Upřímně řečeno, přestali bychom tak být důvěryhodnými partnery pro budoucí mezinárodní dohody."

 "

Z nejnovějšího průzkumu veřejného mínění vyplývá, že 16 procent britských voličů si myslí, že Mayová je úspěšná při vyjednávání brexitu, zatímco 34 procent Britů se domnívá, že by lépe vyjednával komik a šílenec Boris Johnson.

38 procent Britů by hlasovalo pro novou pravicovou stranu, která  by prosadila brexit, zatímco 24 procent Britů by podpořilo explicitně ultrapravicovou protiimigrantskou a protiislámskou stranu.

30 procent Britů by podpořilo novou centristickou protibrexitovou stranu.

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

0
Vytisknout
7143

Diskuse

Obsah vydání | 24. 7. 2018