Šéf firmy Amazon: Odchod Británie z EU bez dohody vyvolá v zemi občanské nepokoje

23. 7. 2018

čas čtení 2 minuty
 




Doug Gurr, britský ředitel gigantické americké firmy Amazon, varoval, že pokud odejde Británie z EU bez dohody, do čtrnácti dnů poté dojde pravděpodobně v zemi k občanským nepokojům. Řekl to na pátečním jednání s novým britským ministrem pro brexit Dominicem Raabem, ultrapravičákem českého původu.

Raab v neděli řekl v britské televizi, že naprosto nevadí, že hlavní probrexitová kampaň, Vote Leave, porušila volební zákon. Ilegální referenda jsou zcela v pořádku:

Podle průzkumu deníku Sunday Times by pro odchod Británie z EU bez dohody dnes hlasovalo 38 procent, respektive 46 procent Britů.

Mike Galsworthy k tomu píše: Promiňte, ale kdo, do prdele, chce odchod Británie z EU bez dohody? To znamená: žádná dohoda  o lékařské pomoci pro Brity v zahraničí, o občanských právech, o  cestování, o letecké dopravě, o vědecké spolupráci, o lécích, o jaderném materiálu, o obraně a o bezpečnosti, o službách - a o desítkách dalších témat, jimiž se Světová organizace pro obchod nezabývá...




Fundamentalistický stoupence brexitu, "poslanec pro 18. století" Jacob Rees-Mogg řekl v rozhovoru pro Channel 4 News, že Britové budou mít prospěch z odchodu Británie z EU "až během nadcházejících padesáti let":



Mnozí Britové na to reagují, že nechtějí tak dlouho čekat.


0
Vytisknout
8364

Diskuse

Obsah vydání | 26. 7. 2018