Je čas vymazat z telefonu většinu aplikací

12. 6. 2019

čas čtení 1 minuta
Je těžké uvěřit, že teprve před 11 lety se na iPhonu objevila ikona aplikace App Store. Začala s pouhými 500 aplikacemi, ale tento počet vyrostl na 2,2 milionu. Je tu značná šance, že provozujete více aplikací než potřebujete - a může to škodit vašemu zacházení s telefonem, napsal Stan Horaczek.


Loňská zpráva zjistila, že běžný člověk spouští denně zhruba devět aplikací a inter-reaguje se zhruba třiceti během měsíce. To souhlasí s Nielsenovou studií z roku 2015, která zjistila, že typický uživatel smartphonu používá zhruba 27 aplikací měsíčně. To znamená, že průměrný člověk pro normální použití potřebuje o něco více než jednu stranu aplikací. Ale jejich vymazání může být těžké.

Můžeme být zahlceni při listování stránkami ve snaze najít účinné nástroje. A mozek si patrně vytváří nelogické emocionální vazby na věci, o nichž se domníváme, že bychom je později mohli potřebovat. Zlomit tuto vazbu je těžké, ale nese to hmatatelné výsledky.

Vyčištěný telefon může být i bezpečnější. Starší aplikace mohou obsahovat vážné bezpečnostní závady. A některé jiné vás mohou sledovat.

Krátce řečeno, je čas probrat aplikace na vašem telefonu.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
10286

Diskuse

Obsah vydání | 18. 6. 2019