Politické očistné lázně v barvách trikolóry

13. 6. 2019 / Jiří Hlavenka

čas čtení 1 minuta

Ilustrace: Jáchym Bohumil Kartous

Vznik strany "Trikolóra" bude velice užitečný a očistný pro celou českou politickou scénu.

Pokud bude Junior v tomto úspěšný - a já mu to moc přeju - přetáhne ostatních stran to, co v nich voliči považují za nepřekonatelně odpudivé.


V každé z "takzvaných tradičních" demokratických stran jsou lidé, kteří se v Trikolóře mohou dobře najít: paranoidní xenofobové, úzkostní homofobové, misogynové toužící po starých dobrých časech, kdy pánem světa byl muž a role ženy byla jasná: Kinder, Küche, Kirche.

Pragmatičtí lovci v nejkalnějších spodních proudech. Fašisti, kteří neříkají nahlas že jsou fašisti jen proto, že to slovo zní fakt blbě, ale na nočním stolku mají škapulíř s s Hitlerem. Hlasatelé slovanské vzájemnosti, která nikdy neexistovala a existovat nebude. Tmářští katolíci. Pejsci, toužící po pohlazení po hlavičce od Putina. Latentní homosexuálové odsuzující homosexuály jako vřed na tváři civilizace. Hlupáci všeho druhu.

Až se tam všichni sejdou, a s nimi odejde i pár procent voličů, stanou se najednou všechny tradiční demokratické strany v pohodě volitelnými. Pročistí si programy a rétoriku, protože najednou nebude potřeba na tuhle voličskou skupinku šibalsky pomrkávat.

Trikolóra do roka imploduje a zbude po ní jen troška radioaktivního popela. Jako první bude z hnutí vyloučen Junior, protože neumí hrát v týmu a následně si šest dalších "osobností" tohoto kolotoče založí každý svou vlastní stranu, a to bude konec příběhu.

1
Vytisknout
8377

Diskuse

Obsah vydání | 18. 6. 2019