Nevolnost

14. 8. 2023

čas čtení 2 minuty
 Byl jsem týden offline, takže až teď zažívám nevolnost z toho, jak se Rajchl, Zwyrtek Hamplová a spol. snaží oddálit pád do bezvýznamnosti parazitováním na otřesných případech znásilnění, kterých se podle nich měli dopustit pachatelé z Ukrajiny (nevím, nakolik je to potvrzená informace, a nepídím se po tom, etnická příslušnost pachatele zločinu je irelevantní s výjimkou případů, kdy je motivem např. národnostní či rasová nenávist), píše Jan Moláček.

Zneužívat tyto tragédie pro mocenské ambice je vrchol nechutnosti a cynismu - tím spíš, že přesně ty, kdo to dělají, vůbec nezajímají stovky a tisíce případů sexuálního násilí, kterých se ročně dopouštějí Češi, a o drtivé většině z nichž se vůbec nedozvíme. Mimo jiné i proto, že právě takzvaní "vlastenci" bojují za zachování poměrů, kterým říkají "normální svět", a v nichž je pravidlem bagatelizace sexuálního násilí a nedůvěra vůči jeho obětem.

 
Nejen to - také aktivně vystupují proti snahám pojmenovat skutečné podhoubí sexuálního násilí a řešit také příčiny, nikoliv jen následky - viz třeba jejich panická hrůza z ratifikace Istanbulské úmluvy.
Už se ani nezmiňuju o znásilňování Ukrajinek příslušníky ruských okupačních jednotek. Tyto oběti sexuálního násilí nejenže pro naše takzvané "vlastence" vůbec neexistují, ale ještě volají po tom, abychom jim ukončením vojenské pomoci znemožnili jakoukoliv obranu a Rusové si s nimi na okupovaných územích mohli dělat cokoliv.

Nejsou samozřejmě první ani poslední, koho na znásilnění zajímá pouze etnický původ pachatele a pokud se mu hodí, tak se zločin neštítí politicky vytěžit. Okamurovi jsme dokonce v roce 2019 spočítali, že znásilnění na Litoměřicku, které tehdy spáchal muž afrického původu, zneužíval ke své politické propagaci denně celých šest (!) týdnů. Možná déle, pak už jsme to nepočítali.

3
Vytisknout
3468

Diskuse

Obsah vydání | 15. 8. 2023