Šéfka skotských nacionalistů vyjadřuje solidaritu se všemi zklamanými voliči po celé Británii

28. 3. 2015

čas čtení 1 minuta

V klíčovém projevu na velké celostátní konferenci Skotské nacionalistické strany, která se koná v Glasgow v sobotu, konstatuje Nicola Sturgeonová, šéfka skotských nacionalistů: "Mám velmi jasné poselství pro obyčejné lidi po celých těchto ostrovech, kteří mají pocit, stejně jako já, že je dosavadní britský politický systém zklamal a nechal na holičkách. Je to poselství přátelství a solidarity."

"Pokud Skotsko zůstává součástí westminsterského systému, budeme vašimi spojenci v úsilí zreformovat natrvalo tento zastaralý a zdiskreditovaný vládní systém. Westminster se musí změnit. Musí víc reagovat na potřeby a požadavky obyčejných lidí, ať jsou v Británii kdekoliv. Takže občanům Anglie, Walesu a Severního Irska, činím tento příslib: Skotská nacionální strana je připravena s vámi spolupracovat a uskutečnit tyto pozitivní změny."

Po všeobecných volbách v Británii dne 7. května bude zřejmě Skotská nacionální strana rozhodovat v Británii o rovnováze moci. Anglické strany a anglická média ji nyní stále častěji zobrazují jako hrozbu britskému establishmentu. Někteří skotští komentátoři to začínají označovat jako "skotofobii".

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6101

Diskuse

Obsah vydání | 31. 3. 2015