Popularita Donalda Trumpa poklesla o 12 procent

28. 11. 2015

čas čtení 1 minuta


Podpora prezidentského kandidáta Donalda Trumpa mezi stoupenci Republikánské strany poklesla za méně než týden o 12 procent. Trump sice stále zůstával podle průzkumu z 27. listopadu mezi Republikány nejpopulárnějším kandidátem na amerického prezidenta, s podporou 31 procent Republikánů, avšak před pěti dny, 22. listopadu, byla jeho podpora 43 procent.

Trumpova popularita poklesla poté, co po pařížských útocích z 13. listopadu navrhl registrovat ve speciální databázi všechny muslimy žijící v USA, což kritikové přirovnali k povinné registraci židů v nacistickém Německu.

Trump byl také kritizován za to, že se na veřejnosti posmíval invalidnímu reportéru listu New York Times a zesměšňoval jeho invaliditu.

Tvrdil také nesmysl, že během útoků z 11. září 2001 "tisíce lidí v New Jersey se radovalo" z pádu věžáků WTC.

Poklesla také popularita Bena Carsona, neurochirurga v důchodu, který mj. tvrdí, že homosexualita je jen zlozvyk, který se dá odnaučit. Pro Carsona by 27. listopadu hlasovalo jen 15 procent Republikánů.

Floridský senátor Marco Rubio a texaský senátor Ted Cruz mají podporu 8 procent Republikánů a floridský guvernér Jeb Bush 7 procent.

Podrobnosti v angličtině ZDE

USA
0
Vytisknout
6805

Diskuse

Obsah vydání | 30. 11. 2015