Britský konzervativní ministr byl donucen k rezignaci kvůli neřešenému šikanování aktivistů ve své straně

28. 11. 2015

čas čtení 1 minuta


Grant Shapps, konzervativní ministr pro mezinárodní rozvoj, byl v sobotu donucen odstoupit ze své funkce, protože jako nedávný předseda Konzervativní strany ignoroval stížnosti na šikanování konzervativních politiků, které nakonec vedlo k sebevraždě.

V září 2015 spáchal sebevraždu konzervativní aktivista Elliot Johnson poté, co se stal terčem vyhrožování a šikanování od Marka Clarkea, organizátora mládežnického křídla Konzervativní strany.

Na Clarkea si Shappsovi stěžovala letos v lednu poslankyně Horní sněmovny Sayeeda Warsi, že se stala kvůli svým názorům, hájícím kauzu Palestinců, od něho na Twitteru terčem útoků. Clarke se snažil na Twitteru vytvořit dojem, že je baronka Warsi antisemita. Napsala Shappsovi: "Očekávám, že mi sdělíte, jaké kroky proti panu Clarkeovi podniknete." Nepřišla žádná reakce. O osm měsíců později spáchal v důsledku šikanování od Clarkea sebevraždu mladý konzervativní aktivista Elliot Johnson. V dopise, napsaném před svou sebevraždou Elliot Johnson jmenoval Clarkea jako násilníka, který mu vyhrožoval, že mu zničí kariéru. Clarke byl minulý týden doživotně vyloučen z Konzervativní strany.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5296

Diskuse

Obsah vydání | 30. 11. 2015