Komu natočí Filip Renč další předvolební video? Zemanovi, nebo Babišovi? Nebo oběma?

Společensky vítaná míra prostituce

21. 1. 2016 / Bohumil Kartous

čas čtení 1 minuta

Lída Baarová se údajně tahala s ministrem propagandy nacistického Německa Goebbelsem. I dobové fotografie ukazují, že osobní charisma tohoto človíčka muselo být skryté hodně hluboko, anebo byla jeho atraktivita prostě daná poněkud jinými předpoklady. Lída Baarová určitě věděla, co dělá. Stejně tak Filip Renč, režisér který si Lídu Baarovou vybral jako téma pro svůj další zbytečný film, ví, co dělá. Možná že se dokonce cítí být Lídou Baarovou dneška, kdo ví.

V době konjunktury ODS vesele točil předvolební videa pro tuto stranu. Shodou okolností, v téže době se mu dostalo bohaté dotace od Českých drah na jiný zbytečný film. Vlastně ne jen na jeden. 

Jenže politická situace se mění, vlastně se už změnila. Filip měl už v roce 2013 dobrý čich, když se zamiloval do Miloše Zemana. Určitě to bylo po čichu. V současnosti tedy Filip souzní nejvíce s Milošem. Mluví mu prý z duše, když říká, že uprchlická vlna je koordinovaná vojenská kampaň, jejímž cílem je dobýt Evropu

Otázkou je, kdo Filipovi zaplatí další zbytečný film. Na premiéru mu prý přišel Zeman i Babiš. Uvidí se v dalších předvolebních kampaních, pozná se podle toho, komu natočí Filip dostatečně přiblblé předvolební video. Miloše by mohl střihnout jako velitele ozbrojených složek, intelektuála a bodrého taťku prostého lidu. 

Mohl by ale stejně tak ukázat Andreje jako charismatického zachránce české společnosti před zkorumpovanou klikou porevolučních technokratů. Nebo jako podnikatele s rysy Bati a politika s rysy Masaryka. Nebo jako superhrdinu v přiléhavém overalu a pláštíku, který bdí nad Českou republikou. 

Jakkoliv si bude zákazník přát. Jen aby bylo možné díky prostituci dál prodlužovat sebeklam o umělci.  

0
Vytisknout
10116

Diskuse

Obsah vydání | 22. 1. 2016