Václav Klaus jr. si hlavu s fakty neláme

2. 11. 2017 / Jaroslav Polák

čas čtení 2 minuty

V pondělí 30. 10. jsem si na severu Novinky všiml opět článku pana Klause mladšího. Domníval jsem se, že Novinky mu budou poskytovat prostor jen před volbami, ale zmýlil jsem se. Zřejmě se jedná o snahu takříkajíc „ideologického“ vyvážení, protože jak známo v deníku Právo má svoji každodenní agitku „levicový“ EU poslanec p. Keller. Chvályhodné! Ale zpět k p. V. Klausovi mladšímu. Čta jeho články, vidím, že geny se nezapřou – tedy v ohledu praktické vševědoucnosti i výraziva. Pan V. Klaus ukazuje veřejnosti své dvě tváře. Jednou tváří jsou laskavé a banální články zřejmě adresované jen maminkám. V tom posledním se div usedavě nerozpláče nad osudem maminky, jíž odebral dítě zlý Barnevernet. Autor nemá čas zjišťovat, zda tato kauza není nějak překroucena a jaká je skutečná realita? Jak známo pan Klaus mladší si „s fakty hlavu příliš neláme“.

Druhá tvář p. Klause mladšího je zase zřejmě určena tatínkům. Spekuluje se, že bude „zlým mužem ODS“. No a pan Klaus se evidentně snaží, jak ukazuje jím používané výrazivo. Z Bruselu nás „buzerují“. Výsledky jsou „velký kulový“. Když je třeba tak „přitvrdí“ – nabízená křesla ve vládě jsou „smradlavá“. No, a když jsme vystavěni děsivé hrozbě „merkelismu“ a „europeismu“, tak dojde i na (a autor se to stydí napsat) na „zkurvené svazáky“.

Inu každému co jehož jest. Vzhledem k tomu, že se spekuluje o nabídnutí postu „nezávislého“ odborníka na trůn ministra školství, tak se mi jeho slovník jeví jako poněkud neadekvátní. Také se dost divím, kde bere čas na psaní článků do Novinek, a to ho má ještě zřejmě takový nadbytek, že uvažuje o výletu do Norska. Vzhledem k tomu že „jsme prakticky ve válce s europeismem, merkelismem, ngoismem, klimaalarmismem, inkluzionismem a dalšími děsy“, tak by mne vcelku nepřekvapilo, že by se obětoval a to smradlavé křeslo přijal. Energie bude mít dost. U klausovců, jak známo, platí, že čas se nedá rozdělit mezi práci a „nepráci“ – řečeno slovníkem prznitele mateřského jazyka.

Rovněž dítkám také bude potřeba vysvětlit, pročpak ctihodný kmet tatínek V. Klaus starší, deklaratorní to vlastenec, rajzuje po mítincích extrémně pravicové AfD. Ano té strany, jejíž čelný politik (AfD-Fraktionsvize ) vychvaloval Heydrichovu „chytrou politiku“ a že „nastavil správně koleje“ – tedy v Protektorátu. A to s podobnými výroky zdaleka nebyl v této partaji jediný.

No, nezávidím mu to.

0
Vytisknout
12750

Diskuse

Obsah vydání | 7. 11. 2017