Německá ultrapravicová strana Alternative fuer Deutschland začala útočit na Gretu Thunbergovou. AfD popírá globální oteplování

15. 5. 2019

čas čtení 1 minuta
 

Němečtí ultrapravicoví populisté ze strane Alternative fuer Deutschland se rozhodli začít popírat globální oteplování. Zamýšlejí tím posílit svou volební podporu. Tvrdí, že varování vědců před globálním oteplováním je "hysterické" a že Greta Thunbergová má mentální problémy.

V úterý uspořádala AfD v německém parlamentě symposium, v němž zaútočila na vědce varující před globálním oteplováním. Spolupracuje v tom s vlivnými ultrapravicovými organizacemi v USA.

 

AfD se začala zaměřovat na popírání globálního oteplování od doby, kdy na podzim r. 2017 vstoupila do německého parlamentu. Zejména popírá existenci skandálu ohledně emisí naftových automobilů a je proti plánům přestat používat hnědé uhlí.

AfD zintenzivnila své úsilí protestovat proti boji proti globálnímu oteplování od loňského srpna, kdy se na mezinárodní scéně objevila mladá aktivistka Greta Thunbergová.

Společné vyšetřování organizace Greenpeace a proti extremistického Institutu pro strategický dialog odhalilo, že AfD popírá globální oteplování nyní intenzivně na sociálních sítích a útočí na Thunbergovou.

Zejména AfD zesílila své útoky na Thunbergovou před nadcházejícími eurovolbami. Srovnává její aktivitu s činností aktivistů nacistické mládežnické organizcae a požadují, aby se "podrobila léčení pro svou psychózu".

Facebookové stránky AfD tvrdí, že je Thunbergová šéfkou "kultu proti globálnímu oteplování", že vytváří "paniku" a "vymývá lidem mozky".

Popírání globálního oteplování se stalo hlavním volebním tématem strany AfD.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8518

Diskuse

Obsah vydání | 21. 5. 2019