Británie: Teď se prokázalo, že je Johnsonova vláda i rasistická

12. 2. 2020 / Jan Čulík

čas čtení 5 minut
 

"Některé osoby deportované v rámci kontroverzního letu na Jamajku mají vazby na narkotika typu A", konstatovala britská vláda bez jediné známky ironie - napsal na Twitteru  satirický televizní pořad Have I Got News for You nad fotografií Borise Johnsona a jeho zástupce Michaela Govea - protože oba byli TAKÉ přistiženi při konzumaci drog typu A - je však nikdo nedeportuje. Jsou běloši.



V minulých dnech zuří v Británii neuvěřitelný skandál. Podobně jako za komunismu režim zbavoval nepohodlné občany československého občanství a deportoval je do zahraničí, tuto praxi si ve stále komunističtější Británii nyní zamilovala vláda. Rozhodla se, že odsouzené pachatele trestných činů, kteří si odpykali vězeňská trestY, deportuje do zahraničí. Ovšem musejí to být černoši.

 
Tento týden britská vláda navzdory rozsáhlým protestům a petici více než 150 poslanců Dolní sněmovny deportovala přibližně 20 černošských osob na Jamajku. Byli to lidé, kteří přišli do Británie buď jako nemluvňata nebo ve velmi útlém věku a žádnou jinou zemi neznají.

Johnsonova vláda toto udělala navzdory obrovskému skandálu, který vypukl za vlády Theresy Mayové, týkající se tzv. Windrush Generation. V padesátých letech, kdy Británie nebyla zbyrokratizovaná a neměla dnešní téměř komunistické ministerstvo vnitra a jeho kruté imigrační oddělení, pozvala britská vláda do země z karibské oblasti, z Jamajky a dalších ostrovů množství tamějších obyvatel, aby pracovali v britských sociálních službách a v britském zdravotnictví. Po více než šedesáti letech najednou od těchto lidí, dávno v penzi, někteří jsou nyní i osmdesátníci, najednou začala vyžadovat dokumentaci, důkazy,  že mají právo na pobyt v Británii - přesto že v ní žili přes šedesát let a v době, kdy do té země přišli, že žádná taková dokumentace nevydávala a nevyžadovala. Někteří tito stařečci byli britskou vládou do karibské oblasti deportováni, ačkoliv tam nikoho neznali. Několik jich tam bylo zavražděno.

Přestože, když toto vyšlo před řadou měsíců najevo, se Mayová omluvila a slíbila nápravu, nyní je u moci sekerník, podvodník, lhář a rasista Boris Johnson a tomu pár deportovaných mrtvých nevadí. Takže se deportace obnovily.

Jak píše David Lammy v tomto komentáři, všichni deportovaní si už odseděli vězeňský trest, který soudce určil jako vhodný pro jejich trestný čin. Poté je však zcela nevinně věznili v imigračních vazebních střediscích. A třetím trestem je rozbití rodin a deportace těchto lidí do zemí, kde nikoho meznají a kde nemají žádné finanční prostředky ani prostředky podpory. Nejméně 41 britských dětí přijde takto o otce. Je porušením lidskoprávní legislativy posílat lidi do zemí, kde je ohrožen jejich život.

Britská vláda se hájí, že ze země "deportuje jen opravdu vážné kriminálníky". Někteří jimi možná jsou, ale řada lidí byla odsouzena za vlastnictví narkotik. A i kdyby to byli všechno vrazi, deportovat lidi ze země po odpykání vězeňského trestu je - s prominutím - prostě komunistické.  Paradoxní je, že k užívání narkotik byli nuceni se přiznat i sám Boris Johnson a jeho náměstek Michael Gove - ty ale nikdo nikam nedeportuje.

Na poslední chvíli deportaci asi poloviny odsouzenců zabránil soud. Rozhodl, že nesmějí být deportováni, protože u vazebního střediska, kde byli zadržováni, nefungoval stožár mobilní sítě, a tak odsouzenci nemohli kontaktovat před deportací svého právníka a požádat o odvolání, na něž mají podle zákona právo. Dominic Cummings, hlavní a silně kontroverzní Johnsonův poradce, a Johnson sám se rozčílili a chtějí se svou parlamentní většinou změnit zákony tak, aby zásah soudů do jejich deportací už nebyl možný. Opět znepokojující protokomunistická praxe. Johnson se nyní chystá zlikvidovat nejen veřejnoprávní BBC, které chce odebrat koncesionářský poplatek, ale i nezávislost soudnictví. Populisté jednají shodně, ať je to Polsko, Maďarsko, Británie či USA.

A pozoruhodné je, jak mnozí na to poukazují, že se z Británie kupodivu nedeportují žádní bělošští odsouzenci, po odpykání svého trestu. Nikdo není deportován například do Austrálie.


Zuřivé vystoupení labouristické poslance Davida Lammyho, které Johnsonova vláda ovšem ignorovala:
Podrobnější video vystoupení Davida Lammyho ZDE  

0
Vytisknout
7718

Diskuse

Obsah vydání | 18. 2. 2020