Uniklé dokumenty ilustrují tajné dohody globálních korporací s Lucemburskem

3. 12. 2014

čas čtení 4 minuty

Malé Lucembursko s 550 000 obyvatel je "magickou zemí" značkových korporací usilujících o drastické snížení daní. Pepsi, IKEA, FedEx a 340 dalších mezinárodních společností vyjednalo tajné dohody s Lucemburskem, které mnoha z nich umožnily výrazně ušetřit na daních, zatímco v zemi samotné udržovaly jen symbolickou přítomnost.

DĚSIVÉ SVĚDECTVÍ:

Co prožili čtyři lidé čtyři dny ve Středozemním moři, poté, co piráti potopili jejich loď

3. 12. 2014

čas čtení 11 minut



Jon Snow: Přijíždějí po desetitisících, riskují všechno, navzdory tomu, že je zimní období a špatné počasí. Přistěhovalci se stále ještě snaží dostat se na pobřeží jižní Evropy. Snaží se uniknout zoufalé situaci ve svých domovských zemích. Je to nebezpečná hazardní hra. Podle Úřadu pro uprchlíky OSN zahynulo v nebezpečném Středozemním moři letos nejméně 4000 lidí. Cesta přistěhovalců začíná v často nepevných lodích v Libyi a v Egyptě. Doufají, že se jim nějak podaří bezpečně doplout do Evropy.

Za okamžik, příběh jedné ženy a tří mužů, kteří přežili opravdu strašlivé ztroskotání. Nejprve nám vysvětlí Matt Frei, proč přijíždějí do Evropy a před čím prchají.

Řádění exekutorů - osobní bankrot

3. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Často upozorňujete na případy lidí, které doslova semlely dluhy a exekutorský průmysl a jsou doslova v pasti. Prakticky jedinou cestou, jak se běžný občan může z dluhové pasti dostat, je osobní bankrot. Zkráceně a zjednodušeně - občan musí zaplatit alespoň 30% dluhů a pak již je z dluhové pasti venku, píše Jaroslav Široký. Aby to nebylo tak jednoduché a protože jsme v ČR, proces osobního bankrotu je velmi složitý a bez právní pomoci žadatel často neuspěje. Paradoxně tak vzniká byznys s oddlužením. Stálo by za to odkázat nešťastné občany na tyto firmy, snad jim mohou pomoci (za menší poplatek), např:

Zaslouží si tento člověk likvidaci, nebo pomoc?

2. 12. 2014

čas čtení 14 minut

Britské listy obdržely tento dopis – zveřejňujeme ho anonymně, ačkoliv je autor redakci znám. Zaslouží si tento člověk likvidaci, nebo pomoc? Co jeho osud vypovídá o situaci v České republice? Co myslíte, čtenáři?

Začarovaný kruh invalidy ze Zlína

2. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Do současné doby se mě dařilo držet nad vodou, píše invalida po mrtvici, Jan Posolda ze Zlína.

Nyní se mně bohužel zhoršil zdravotní stav a co je nejhorší, mám problémy s jedním právníkem, který po mě požaduje 4 848 Kč jako úhradu za právní služby i když jsem dlužnou částku 2 684Kč zaplatil na základě splátkového kalendáře od oprávněného Vienna Insurance Group. Dostal jsem oficiální zprávu, že když tyto náklady schválil soud, s tím nelze nic dělat.

Chudoba je nejničivější, když ji začneme považovat za normální

2. 12. 2014

čas čtení 3 minuty

Šokujícím dopadem vládních škrtů v Británii je to, že na vzniklou chudobu v rozsáhlých vrstvách obyvatelstva reagují občané nezájmem

Chudoba je nejničivější, když si už nevšímáme bezdomovců, které překračujeme na ulicích, dětí, které chodí do školy o hladu, lidí, kteří umírají hladem, zimou nebo zoufalstvím, píše v deníku Guardian Ally Fogg.

"Levice" v pozdním kapitalismu: Hledání náhradních témat a obětních beránků

2. 12. 2014 / Karel Dolejší

čas čtení 6 minut

To co si stále ještě říká levice navzdory všeobecným nářkům nemá již mnoho let žádný realistický program boje s chudobou. Reformisté propadli "třetím cestám a novým středům" a z protržní odbočky se již nedokázali vrátit. Nalevo od nich se však utíká od sociálna ke geopolitice a hledání obětních beránků. Za to, že levice nemá žádné ideje a dále klesá její vliv na veřejnou debatu ve prospěch pravicových populistů a xenofobů, mohou prý americká hegemonie a mainstreamová média.

Umělá inteligence může znamenat konec lidstva, varuje Stephen Hawking

3. 12. 2014

čas čtení < 1 minuta

Vyvíjení umělé inteligence může znamenat konec lidstva, varoval známý astrofyzik Stephen Hawking. Upozornil, že technologie dříve nebo později zřejmě získá vlastní vědomí a nahradí lidstvo, protože se vyvíjí rychleji, než jaké je tempo biologické evoluce.

"Primitivní formy umělé inteligence, které už máme, jsou jistě velmi užitečné. Avšak myslím, že rozvoj plné umělé inteligence bude znamenat konec lidstva."

Podrobnosti v angličtině ZDE

Britské listy se bez finančních příspěvků neobejdou

19. 11. 2014 / Bohumil Kartous

čas čtení 1 minuta

Vážení čtenáři, krátce k nově nastaveným formátům reklamy a k souvislostem, které z toho vyvstávají jak pro BL, tak pro vás. BL nejsou komerční projekt, ale peníze potřebují. Proto se v současnosti bez reklamy neobejdou. V rámci nového designu jsme se snažili najít kompromis mezi její „otravností“ a užitečným přínosem.

Odmítli jsme formáty zcela běžné na většině českých mediálních portálů, drželi jsme se formátů běžných na britských a amerických médiích. I tak se určitě najdou lidé, které to bude obtěžovat. Pochopte prosím, že bez reklamy to nejde.

Židé a muslimové v Berlíně bojují proti předsudkům společně

3. 12. 2014

čas čtení 4 minuty

Čtyřiadvacetiletý rabínský student Armin Langer promluvil v mešitě Sehitlik v Neukoellnu, berlínské čtvrti s velkou muslimskou populací. Langer je spoluzakladatelem iniciativy Salam-Šalom, skupiny pro mezikulturní dialog v Neukoellnu. Jeho předem domluvené vystoupení se odehrálo 26. července, právě když eskalovalo násilí mezi Izraelci a Palestinci.

Rusko ukončilo projekt plynovodu South Stream

3. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Ruský prezident Vladimir Putin během státní návštěvy Turecka oznámil, že projekt výstavby plynovodu South Stream nebude pokračovat. Místo něj hodlá Moskva stavět alternativní projekt na turecko-řeckém pomezí.

Přečetli jsme:

Naše dane v Luxemburgu

3. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Už niekoľko týždňov sa v Európe intenzívne diskutuje o tzv. luxemburských únikoch (Luxembourg leaks), teda o uniknutých dokumentoch na spôsob WikiLeaks, ktoré objasňujú, ako veľké korporácie krátia štáty na daniach. Efektívne a perfektne legálne.

V slovenských médiách sa tomu, žiaľ, málokedy venuje pozornosť a ešte menej veľkým kauzám európskeho významu. Ako sa teda dá ľahko a jednoducho neplatiť dane, ak ste veľká firma? Schém je samozrejme viacero, všetky sa však zameriavajú na rozdiely v zdaňovaní medzi jednotlivými štátmi a vôbec na rozdiely medzi právnym chápaním vzťahu medzi materskou a dcérskymi firmami a ďalšími právno-ekonomickými definíciami.

Preto mnoho firiem založilo jedno zo svojich sídiel v Luxemburgu – kde využívajú systém vnútorných pôžičiek medzi materskou a dcérskymi firmami za obrovský úrok. V podstate ide o virtuálne peniaze. Luxembursko zase vydávalo týmto firmám "daňové rozhodnutia”, podľa ktorých mali zvýhodnené zdaňovacie podmienky v domácich krajinách. Na konci reťazca tieto firmy zdaňujú svoje zisky len vo výške čosi vyše jedného percenta.

Podrobnosti ve slovenštině: ZDE

Léky mají také pozitivní vedlejší účinky

2. 12. 2014 / Boris Cvek

čas čtení 3 minuty

Představa, že jsme ve vývoji nových léků v hluboké krizi (http://vesmir.cz/2014/06/04/kostlivec-nezopakovatelnosti-ve-skrini-vedeckeho-publikovani/) a že potřebujeme pomoc nějakých náhod, k níž se snadno můžeme dostat, dorazila už i do oblasti léčby duševních onemocnění, jak argumentuje David Nutt v časopise Nature z 12. listopadu tohoto roku („Help luck along to find psychiatric medicines“).

Ukrajinské letectvo ve válce na východě ztratilo 22 strojů

3. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Ukrajina ve válce v Donbasu ztratila devět bojových letounů, tři dopravní stroje a deset vrtulníků. Většinu ztrát způsobily přenosné protiletadlové raketové komplety, ačkoliv některé z vrtulníků údajně padly za oběť zásahům z protitankových raketových granátometů.

OSN nemá peníze na potraviny pro 1,7 milionu uprchlíků ze Sýrie

2. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Světový potravinový program OSN byl nucen zastavit svou potravinovou pomoc pro uprchlíky v Jordánsku, v Libanonu, v Turecku, v Iráku a v Egyptě

Více než 1,7 milionu syrských uprchlíků v Jordánsku, v Libanonu, v Turecku, v Iráku a v Egyptě čelí katastrofální zimě uprostřed hladu, protože krize ve financování Světového potravinového programu OSN vedla k zastavení potravinové pomoci pro ně.

Dokumentární filmy z mezinárodního setkání Taizé

23. 11. 2014 / Dominika Švecová

čas čtení 1 minuta



Natáčíme dva šestadvacetiminutové časosběrné dokumentární filmy o přípravách a realizaci Evropského setkání mladých Taizé, které se bude konat v Praze na přelomu roku 2014-2015. Na toto ekumenické setkání se chystá kolem 30 000 mladých lidí z ČR i ze zahraničí. Filmy se soustředí na interakci mladých Čechů s lidmi ze zahraničí. Filmy natáčíme v koprodukci s Českou televizi a sháníme finanční prostředky na jejich realizaci.

Prosíme, pomozte nám svým finančním příspěvkem tento projekt uskutečnit.

Děkujeme všem kteří přispěli na výrobu těchto filmů na českém crowdfundingovém serveru Startovač.cz. Vybralo se 9125 Kč, avšak protože sbírka nedosáhla požadované částky, darované finanční příspěvky server Startovač vrátil dárcům v plné výši.

Sbírka pro oba filmy však pokračuje i nadále a k dárcům, kteří od srpna během podzimu přispěli a jimž se ze Startovače peníze vrátily, máme prosbu: Prosíme, pošlete je znovu na nové konto sbírky, které má projekt ZDE. Doufáme také, že na projekt přispějí i další jeho stoupenci. Pro přispěvatele jsou připraveny odměny. Na této facebookové stránce je uvedeno jaké.

Děkujeme.

Otevřený dopis mezinárodní veřejnosti

Proti vraždění v Mexiku

2. 12. 2014

čas čtení 3 minuty

Je již známo, že poslední roky byly v Mexiku poznamenány těžkými zločiny, pohřešováním velkého množství lidí a rostoucí vlnou násilí. Toto stupňující se násilí už zaznamenala také mezinárodní veřejnost. Současné únosy a vraždy skupiny studentů však značně předčily všechno ostatní násilí v zemi. Je zřejmé, že tyto nepřijatelné zločiny z 26. září jsou porušováním lidských práv a vlády práva.

Papež František kontra islamofobie

1. 12. 2014 / Boris Cvek

čas čtení 3 minuty

Jeden z nejnechutnějších trendů poslední doby, jaký pozoruji na českém Facebooku, je islamofobie, přesvědčení, že islám stojí na principech, neslučitelných s evropskou liberální kulturou. Ještě horší je, když ti samozvaní znalci islámu, který představuje více než tisíc let složitých dějin od Indonésie po Maroko, mluví o tom, jak je naše občanská, liberální Evropa postavena na křesťanství, které je tak kladeno do protikladu k islámu.

Mráz přichází z Káhiry

2. 12. 2014 / Daniel Veselý

čas čtení 5 minut

Egyptský soud minulý týden zbavil bývalého autokrata Husního Mubáraka (86) obvinění z toho, že v průběhu několikatýdenního povstání proti jeho vládě nechal policejními složkami usmrtit 239 osob, ačkoliv skutečný počet zabitých během této doby dosahuje téměř 900. Káhira v reakci na rozhodnutí soudu oznámila, že od dalšího trestního stíhání bývalého egyptského prezidenta upouští, a to v reálu znamená, že Mubárak si „odsedí“ ještě maximálně pár měsíců trvající trest za nelegální korupční aktivity. Lídr pučistické vlády Abdal Fattáh Sísí národu a světu oznámil, že je zapotřebí, aby Egypt „hleděl vstříc do budoucnosti a neohlížel se zpět“ ZDE.

V Británii vyšlo najevo, že nové soukromé vysoké školy jsou většinou podvod

2. 12. 2014

čas čtení 2 minuty

Britský vládní National Audit Office upozorňuje, že studenti na nových soukromých učilištích, podporovaných konzervativní vládou, zřejmě odcizili ažt 50 milionů liber ze státního rozpočtu

Tisíce studentů matrikulovaných na nových soukromých vysokých školách v Británii nejsou vůbec registrováni pro žádné zkoušky. Znamená to zřejmě, jak upozornil kontrolní orgán National Audit Office, že tito studenti získali studentské pújčky na školné od britské vlády, aniž by skutečně cokoliv studovali.

Třetina české populace je pro segregaci ve vzdělávání

2. 12. 2014 / Bohumil Kartous

čas čtení 6 minut

Téměř 60 % dospělé populace je dle průzkumu CVVM pro integraci romských dětí do běžného vzdělávání, alarmující je ale třetina, kteří jsou příznivci segregace. Soutěž Miss VŠE skončila skandálním představením hraničícím se sexuálním zneužíváním studentek, škola se následně distancovala. Nestor české pedagogiky Milan Hejný: matematika nemá být „intelektuálním kladivem na děcka“. Hejného metoda a školní čtenářské kluby nejvíce ocenila odborná porota i hlasování veřejnosti v rámci cen Eduína za inovace ve vzdělávání. Do Auly slávy byla za celoživotní podporu respektujícího přístupu ve výchově uvedena psycholožka Jana Nováčková. Více v pravidelném týdenním souhrnu Beduin (10. 11. – 17. 11. 2014), připravovaném spolkem EDUin.

ČT nepotřebuje zásadní reformu, potřebuje sebevědomí

Jiří Závozda, místopředseda Rady ČT: ČT nutí komerční televize ke kvalitnější produkci

1. 12. 2014 / Bohumil Kartous

čas čtení 17 minut

O posunu komerčních médií směrem k podlézavosti vůči majitelům, inzerentům a politikům a snaze šetřit, kde se dá, byť na úkor kvality. O tom, že ČT údajně takovým tlakům odolává. O potřebě větší míry zahraničního zpravodajství a menšího počtu reportáží o domácích banalitách. O klíčové roli editorů a jejich nedostatku. O tom, že český novinář řeší zásadní problém: ohnout se, nebo odejít? Rozhovor s Jiřím Závozdou, místopředsedou Rady ČT.

BRITÁNIE:

Otec nemocného dítěte, které se léčilo v Praze, byl "šikanován policií po příletu do Británie"

1. 12. 2014

čas čtení 1 minuta



Při sledování situace v dnešní Británii mi často napadá, jak se mění poměry. Před rokem 1989 byl Západ oblastí svobody a ve středovýchodní Evropě vládla policie. Dnes se situace obrací, v mnoha případech napodobuje režim v Británii praktiky bývalého totalitního komunistického režimu, hlavně proto, že obyvatelé netuší, nemajíce znalosti a historické povědomí, že se takto režim choval. Je paradoxem, že v ČR se dnes britské dítě léčilo, kdežto v Británii na jeho rodiče, kteří se snažili získat pro něho co nejlepší léčbu, tamější režim poslal policii, poznamenává Jan Čulík.

Brett King, otec pětiletého Ashyi Kinga, který se léčil protonovou terapií v České republice, se po návratu do Británie na letiště v Gatwicku stal terčem "šikanování britské policie", i když byl předtím ujištěn, že se mu po návratu do Británie nic nestane.

Z videa, zveřejněného v pondělí na Youtube, vyplývá, že Brett King a jeho syn Naveed byli při příletu do Gatwicku zadrženi a byly jim odebrány jejich pasy. Pohraničníci na ně zavolali policii. Brett King na videu říká policistům, "Jak byste reagovali, když se vrátíte do vlastní země, a zacházejí s vámi jako s kriminálníkem? Co jsem udělal kromě toho, že jsem se snažil pomoci svému synovi? Ukažte mi, co na mě máte na počítači a půjdu s vámi. Jinak odcházím, a jestli chcete, tak mě zatkněte."

Podrobnosti v angličtině ZDE

BRITÁNIE:

Protiimigrantská mánie souvisí s britskou žebráckou ekonomikou

1. 12. 2014

čas čtení 4 minuty

Když britský premiér David Cameron přednesl v pátek další projev proti přistěhovalectví do Británie, bylo těžko se vyhnout vtipkování o tom, že člověk, který je v jámě, by měl přestat hloubit, píše komentátor Ian Bell ve skotském deníku The Herald.

Když jde o imigraci, euroskeptickou stranu UKIP a vzbouřenecké euroskeptické poslance britské Konzervativní strany, Cameron nikdy hloubit nepřestane.

Tuğçe Albayrak: Německo se sklání v úctě před studentkou, zavražděnou za to, že pomohla obtěžovaným ženám

30. 11. 2014

čas čtení 2 minuty

Tisíce lidí se po celém Německu účastnily vigilií za studentku, která byla ubita za to, že zabránila skupině mužů v obtěžování dvou žen.

Tuğçe Albayrak, 22, zasáhla, když v městě Offenbach nedaleko Frankfurtu slyšela 15. listopadu křičet o pomoc na záchodě v restauraci McDonalds dvě ženy. Jeden z mužů, kteří ženy na záchodě obtěžovali, ji pak brutálně napadl pálkou nebo kamenem na parkovišti a způsobil jí kritická zranění hlavy, informoval list Sueddeutsche Zeitung. Videokamera na parkovišti zaznamenala, že dívka padla dozadu a udeřila se hlavou o zem.

Typické: Čtenáři IDnes řeší rasovou příslušnost oběti i útočníka v Německu

1. 12. 2014 / Jan Čulík

čas čtení < 1 minuta

Deník IDnes se konečně rozhoupal a také vydal, den po Britských listech, článek o zabité studentce v Německu. Je pozoruhodné, že čtenáři na fóru IDnes se především obsesivně zabývají - zcela irelevantní - rasovou příslušností útočníka i oběti a někteří si dokonce stěžují!, že německá média - právem - neuvedla zcela irelevantní národnost a rasovou příslušnost útočníka. V Německu je dnes samozřejmě nemožné hodnotit lidi podle rasové příslušnosti, kéž by tomu bylo stejně i v Česku...

"Lidé ti moravsky mluvili"

1. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Vždycky, když si přečtu podobnou zprávu jako je "Typické: Čtenáři IDnes řeší rasovou příslušnost oběti i útočníka v Německu", vybaví se mi jedna noticka z Opavského týdenníku z roku 1871 (2 roč., č. 17, s. 8). Dovolím si ji ocitovat,píše Petr Losert:

"Úřední. Troppauer Zeitung vypravuje o jakési pračce, která prý se 22. dubna pozdě večer strhla na konci Panské ulice, kdež prý několik napilých mužů jednoho ze svého středu kyjemi, ano prý i noži tak stloukli a ranili, že ležeti zůstal a teprv za hodnou chvíli se spamatoval a dále vrávoral. Troppauer Zeitung dodává ke zprávě té, že lidé ti moravsky mluvili. Kdyby se tu jednalo o vypátrání zločinců, mohli bychom se domnívati, že se Tr. Ztg. proto o řeči zmínila, aby vypátrání usnadnila; avšak o tom tu není ani pomyšlení; jest tedy patrno, že Tr. Ztg. onen dodatek jen na potupu moravské národnosti učinila. Takové zúmyslné snižování jest v každém listu nechvalné, nejméně však hodí se úředním novinám. Když ti kabrňáci v Tr. Ztg. nesmějí nyní zřejmě snižovat naši národnosť, činí to po zákeřnicku!"

Zachránci Evropy

1. 12. 2014 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty

O víkendu se na stranické konferenci francouzské ultrapravicové Národní fronty v Lyonu sešli zástupci evropské krajní pravice. Varovali před "novoosmanskou" Evropou, islámem a přistěhovalci údajně "lačnými po sociálních dávkách". Hlavního spasitele před Bruselem reprezentoval na scéně místopředseda Státní dumy Ruské federace Andrej Isajev.

Studenti v příštích volbách potrestají konzervativce a liberální demokraty za zvýšení školného

1. 12. 2014

čas čtení < 1 minuta

Rozhodnutí ztrojnásobit univerzitní školné v Anglii na 9000 liber ročně poškodí v květnových volbách britské konzervativce a liberální demokraty. Ti zřejmě přijdou až o 12 poslaneckých křesel v tzv. marginálních volebních okrscích, kde je mezi voliči hodně studentů a kde dosavadní konzervativní a liberálně demokratičtí poslanci nemají zrovna drtivou volební většinu. Vyplývá to z analýzy Higher Education Policy Institute. Studenti budou hlasovat pro labouristy.

Menší vládní partner v dnešní britské vládě, liberální demokrati, drasticky prodělali na porušení svého volebního příslibu, učiněného před volbami na jaře roku 2010. Slibovali totiž, že pokud se dostanou do vlády, zruší univerzitní školné. Jakmile se do vlády dostali, zvýšili ho na 9000 liber ročně. V důsledku toho poklesla jejich podpora z 44 procent r. 2010 na 13 v roce 2014.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Rubl dnes ztratil 8% své hodnoty

1. 12. 2014

čas čtení < 1 minuta

Ruská měna dnes rapidně devalvovala. Její kurs odpoledne spadl na 53,29 za dolar a 66,50 za euro.

Propad rublu se zrychlil v posledních týdnech kvůli poklesu cen ropy. Ruská vláda je silně závislá na příjmech z těžby a prodeje uhlovodíků a její příjmy se nyní propadly na pětileté minimum, zatímco rubl za měsíc ztratil asi čtvrtinu své hodnoty.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

"Donšajni" a "Armageddon" a jejich hodnocení v hromadných sdělovacích prostředcích

1. 12. 2014 / Jiří Paroubek

čas čtení 3 minuty

V sobotu 15. listopadu dávali v televizi českou filmovou komedii Donšajni a hned pak na jiném programu americký katastrofický film Armageddon. V příloze Lidových novin "Pátek. Lidové noviny", v níž je vždy podrobný televizní program na další týden, k údajům o některých filmech připojují procento vyjadřující kvalitu filmu. Nejnižší je nula a nejvyšší 100 %, takto krajní hodnocení ale dosud žádný film nezískal. Donšajni dostali 30 % a Armageddon 74 %.

(Autor není totožný s bývalým šéfem ČSSD, je to shoda jmen, pozn. red.)

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za říjen 2014

11. 11. 2014

čas čtení 2 minuty

V říjnu 2014 přispělo 195 čtenářů finančně na Britské listy bankovním příkazem celkovou částkou 36 037 Kč, dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilu v srpnu 2014 částkou 974.62 Kč. Příjem z reklamy byl 11 080 Kč.

Zůstatek byl koncem října 2014 308 885.56 Kč, z toho částka na exekutorský projekt 156 375,59 Kč.

Prosíme: v příspěvcích nepřestávejte, musíme hradit průběžné náklady, i když se je snažíme udržovat na minimu.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno nově zaslat i z mobilního telefonu nebo na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz. Prosíme, neposílejte příspěvky ze zahraničí na konto v pražské Raiffeisenbance, ale pošlete ho na paypal. Při poukazu příspěvku do Raiffeisenbanky ze zahraničí totiž zaplatíte za transakci bankovní poplatky ve výši více než 500 Kč. Děkujeme.

Jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení poskytujeme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

Prezident Miloš Zeman ve funkci | 17. listopad | Noam Chomsky v České republice | Festival dokumentárního filmu Jihlava | Dohoda TTIP | Komunální volby a senátní volby, říjen 2014 | Skotská nacionalistická strana a nezávislost Skotska | Ukrajina | 21. srpen 1968 | Izrael, Palestina, Blízký a Střední východ | Filmový festival Karlovy Vary 2014 | Otrokářský stát Česká republika | Kulturní diplomacie ve prospěch České republiky v zahraničí | Předčasné volby 2013 | Důchodci a obhajoba jejich zájmů v české politice | Rasismus | Sýrie | O likvidaci kulturního dědictví v Čechách | Ústav pro studium totalitních režimů | Daniela Drtinová | Národní divadlo a odvolání Jana Buriana, léto 2013 | Rusnokova úřednická vláda, léto 2013 | Poměry v ČSSD | Premiér Nečas, milenka Nagyová a pád vlády, jaro 2013 | Útoky bezpilotními letadly | Americký whistleblower Edward Snowden a špehování občanů | Filmový festival Karlovy Vary 2013 | Aféra Putna, jaro 2013 | Prezidentské volby 2013 | Tykadlový řidič Roman Smetana | Řádění exekutorů v České republice | Školství | Krajské a senátní volby říjen 2012 | Metanolový skandál v České republice | Církevní restituce v ČR | Žena za pultem | Byl život před rokem 1989 horší nebo lepší než dnes? | Veřejné mínění v České republice | Smlouva ACTA | Václav Havel - dramatik a politik | Ropa - Peak oil a energetická bezpečnost | Hypoteční, finanční ... ekonomická krize | Egypt | Libye | Koutek reklamní tuposti | Wikileaks | Zdravotnictví a reformy | Írán | Útok na USA, Afghánistán, Irák
36670