John Bolton: Trump není schopen zastávat úřad, postrádá "kompetenci k výkonu své práce"

19. 6. 2020

čas čtení 1 minuta
Prezident Donald Trump není "schopen zastávat úřad" a postrádá "kompetenci k výkonu své práce", uvedl jeho bývalý poradce pro národní bezpečnost John Bolton v exkluzívním rozhovoru pro ABC News.


V knize věnované 17 měsícům v Bílém domě Bolton charakterizuje Trumpa jako "úžasně neinformovaného", neznalého základních faktů a snadno manipulovaného zahraničními protivníky.

"Skutečně neexistuje žádný řídící princip, který bych byl schopen odhalit, kromě toho, co je dobré pro znovuzvolení Donalda Trumpa," řekl Bolton.

"Byl tak soustředěn na znovuzvolení, že dlouhodobější úvahy padaly stranou," dodal.

Bolton byl Trumpovým nejdéle sloužícím národněbezpečnostním poradcem, který doprovázel prezidenta na dva summity se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem, na slavnou schůzku s Vladimirem Putinem a několik klíčových jednání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem, tureckým Recep Tajjipem Erdoganem a dalšími světovými lídry na okrajích hlavních světových událostí, jako zasedání skupiny G-20.

Opustil Bílý dům vloni 10. září a tvrdí, že podal rezignaci po měsících nesouhlasu s prezidentem, který tvrdí, že Boltona vyhodil sám.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
9814

Diskuse

Obsah vydání | 23. 6. 2020