USA: Na Jihu bylo pozitivně testováno více mladých lidí

22. 6. 2020

čas čtení 1 minuta
Představitelé států amerického Jihu varují, že více mladých lidí je pozitivně testováno na koronavirus, upozorňuje Christina Maxourisová.


Změna v demografické struktuře infikovaných byla zaznamenána v části států Florida, Jižní Karolína, Georgia, Texas a dalších státech - mnohé z nich patřily k prvním při rušení plošných karanténních opatření.

A ačkoliv někteří úředníci připisují změnu rozsáhlejšímu testování, jiní tvrdí, že nové případy jsou způsobeny chybějícím sociálním distancováním.

Ve státě Mississippi, kde jeden ze zdravotníků označil dodržování pravidel sociálního distancování v posledních týdnech za "převážně neuspokojivé", připisují úřady nové případy pořádání večírků.

Texaský guvernér Greg Abbott minulý týden prohlásil, že lidé mladší 30 let tvoří většinu nových koronavirových případů v několika okresech. Podle něj mladí infikovaní můžou být spojeni s večírky na oslavu Dne obětí války (Memorial Day, první pondělí v květnu), návštěvami barů nebo dalšími shromážděními.

A na Floridě guvernér Ron DeSantis v pátek řekl, že mediánový věk nově diagnostikovaných případů v minulém týdnu činil 37 let. V tomto státě 62 % nových případů v týdnu od 7. června tvořily osoby mladší 45 let.

"To je velká změna oproti tomu, kde jsme byli koncem března a počátkem dubna," dodal DeSantis.

Koronavirus dopadá vážněji na starší lidi, Afroameričany a Hispánce či osoby s předchozími zdravotními problémy. Od počátku pandemie do 30. května mediánový věk pozitivního koronavirového pacienta činil 48 let.

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6202

Diskuse

Obsah vydání | 29. 6. 2020