Kreml válku prohrál, ale Ukrajinci ji ještě nevyhráli

24. 10. 2022

čas čtení 1 minuta
Rusko prohrálo válku na Ukrajině, ale pokračuje v boji, a tak je třeba uznat, že Ukrajina ještě nevyhrála - alespoň zatím ne, upozorňuje Olga Ajvazovskaja.

Ruské síly nás fyzicky i duševně obírají o naše životy. Kradou nám mládí, protože naše energie je nyní zaměřena spíše na přežití než na rozvoj. Zcizují naši důstojnost. Dokonce odnímají naše emoce, protože když se cítíš dobře, nemůžeš to sdílet, abys neublížil někomu jinému.

Ruská společnost je tichá a zlomená i v exilu. Kritické myšlení v ní je na nule, stejně jako chápání kauzálních vztahů. Ruské matky proklínají Ukrajinu spíše než svého vládce - za mrtvé vojáky, kteří nás přišli zabít do našich domovů.

Ze všech zdrojů, které lidé mají, jsou čas a životy ty nejvíce unikátní a neobnovitelné. Prohráváme každý den. Válečníci, kteří se vzdávají svých životů, děti, které se nenarodily, protože dron vletěl přímo do postele mladého páru, který chránil své dítě v děloze a před smrtí ho ukryl v náručí.

Nechci se pomstít. Ale neuvěřitelně silně toužím po spravedlnosti. A pokud se Bůh o tohle všechno nestará, pak toho budeme muset dosáhnout, i když budou všichni proti nám. Budeme bojovat, dokud Rusko nejen že definitivně prohraje, ale také dokud neuzná svou porážku a vítězná Ukrajina se bude moci vrátit k normálnímu životu.

Zdroj v ruštině: ZDE

2
Vytisknout
4765

Diskuse

Obsah vydání | 26. 10. 2022