Rishi Sunak. Tak to je konec

25. 10. 2022

čas čtení 2 minuty
Jmenoval ministryní vnitra tutéž nesmírně hloupou a zlou osobu, která rezignovala před šesti dny za porušení bezpečnostních předpisů. Signalizuje, že tohle bude stejně strašná vláda jako za Borise Johnsona a Liz Trussové:

Panebože, Bravermanová je zpět, Raab je zpět. Je to, jako kdybyste viděli, že se vám na zdech opět objevuje hniloba, poté, co jste vymalovali. Byli jste si jisti, že jste se toho zbavili, ale ne, ono je to tu zase, prostě to trvá..
Komentáře slavných pozorovatelů z Guardianu:


"Dominic Raab jmenován Sunakem znovu ministrem spravedlnosti? Už předtím tam udělal velký průšvih. Suella Bravermanová znovu jmenována ministryní vnitra? Další blížící se katastrofa. A to byla právě vyhozena za porušení ministerského kodexu. Pod Sunakovou inkluzivní tváří se skrývá jen další ultrapravicový blázen. Toryové mohou být spokojeni."



Právě když se chystám tento článek odeslat, vidím, že Sunak jmenoval znovu do funkce ministryně vnitra senzačně nekompetentní a hloupou Suellu Bravermanovou. Co kdy dokázala, kromě toho, že "naštvala všechny správné lidi"? Vždyť byla jen týden mimo po svém bezpečnostním průšvihu! Proboha, počkejte - Olivera Dowdena  jmenoval Sunak taky! Dowdena! A Dominica Raaba!

Odpusťte mi, odpusťte mi - nesmíme přerušovat dospělé, kteří nám mluví nad hlavou. "Poté, co se v posledních měsících stala předmětem celosvětové lítosti," pokračoval konzervativec William Hague ve vysvětlování ve svém pondělním komentáři v deníku Times, "bude Británie opět příkladem vlády, která je vedena profesionálně, čestně a spolehlivě." Hm. Obecně se snažím vyhýbat politickým předpovědím, ale ... počkejme si a uvidíme, ne?!

 

 

Jmenovat Suellu Bravermannovou ministryní vnitra jen pár dní poté, co ji vyhodili pro porušení bezpečnostních předpisů, není výrazem integrity, kompetence, profesionalismu či rozumné politiky. Je to jen cynické manévrování. Tenhle premiér není o nic lepší než ti dva poslední.


K tomu:

V Británii ve středu pokračovala neuvěřitelná fraška nevolené vlády Liz Trussové
 

0
Vytisknout
6349

Diskuse

Obsah vydání | 31. 10. 2022