Katastrofa

14. 11. 2013

čas čtení 3 minuty

Dobrý den, nejdřív bych chtěla poděkovat všem,co četli můj článek a snažili se nám pomoci alespoň slovem. Dále dárcům, cca 800 Kč a BL za snahu o pomoc.

Šlo o to, že se oddlužujeme majetkem (domem). Na začátku byl dluh pět set tisíc a hypotéka na domě. Když manžel ztratil zaměstnání a já jsem žádné nebyla schopna získat, dostali jsme se na hranu, ze které jsme se chtěli dostat bankrotem. Velmi ochotná firma EURA finance se za deset tisíc o nás postarala. Navrhli přestat platit dům a přidat ho do bankrotu... prostě ho prodáte, vyplatíte věřitele a je to, píše Jana Džbánková.

K tomu: Prosím, kupte náš dům za půldruhého milionu korun

Chcete-li finančně pomoci paní Džbánkové, která je nucena prodat v insolvenci svůj dům

Svitla naděje pro nás a naše 3 děti.Je to jen dům, tak proč se nevzdat všeho výměnou za šanci. Bankrot byl schválen a my se radovali i z mála a stále vylepšovali dům. K soudu jsme šli s tím, že máme zájemce za 100% dluhu. Bankrot schválen, bohužel vše trvalo déle a zájemce přišel o práci a tím i o možost koupě. Bleskově náš realitní makléř sehnal dalšího. Bohužel náš správce se rozhodl ze všech sil naše snažení bojkotovat. za dobu bankrotu podobných zájemců bylo kolemm 15ti.

Letos v létě po změně správce, který umřel, najednou přišlo psaníčko od soudu, že onu zajištěnou pohledávku odkoupila jakási fa.Real estate agency 001. Zděšení. Aha, tohle je možné odkupovat. no asi ano. A pak dorazil dopis, že je schválen prodej mimo dražbu ... co to je, a pak to nabralo obrátky.

Aktuální správce nám volal,že má 3 kupce, za tři sta tisíc, pět set tisíc a jeden milion. Nojo, ale to uhradí jen toho zajištěného věřitele, ale co ty ostatní za 430 000,kvůli kterým jsme se vzdali domu?

Musela jsem se bránit. Napsala jsem sem článek, natočila reportáž pro TV Novu, napsala soudci, radila se s probono právníkem....a výsledek s manželem?

Jsme na hmotné nouzi a po soudu, co byl v úterý, jsme i bezdomovci. Náš dům do měsíce skončí nějakému zájemci z fa Activa real (zvláštní podobnost, co?), já musím dát děti do Klokánku a jít s maželem na ulici, protože nemáme na kauci za bydlení. K tomu z nás u soudu udělali za 5 minut uplné idioty a správce nám mimo síň dal pěkně najevo, jak jsme si mohli dovolit se ozvat. V podstatě ted prodá dům klidně za 5Kč, když to bude největší nabídka. A co dál,konkurz, zrušení bankrotu a exekuce.

Máme před sebou poslední dny jako rodina v teple, pak už jen bezdomovci a konec. Prosím varování: nebraňte se, nesuďte se a neoddlužujte majetkem. Ne v téhle zemi.

Všem děkuji,že jste s blbci jako my ztráceli čas.

0
Vytisknout
19773

Diskuse

Obsah vydání | 15. 11. 2013