Volební porážka politologů, MFD, LN, HN, Respektu a Reflexu

14. 11. 2013

čas čtení 2 minuty

Hlavním poraženým z voleb nebyla ODS, ale politologové, kteří nás dennodenně varovali před novými stranami, pod nejrůznějšími záminkami z učebnic, aniž by stejně přísná absolutní měřítka použili na strany tradiční a standardní, které měly dost času státi se naprosto dokonalými, píše František Pillman.

Mezi poraženými z voleb se ocitla i média. Antibabišisticky a antiokamuristicky psaly jak Bakalovy HN a Respekt, tak LN a MFD, které paradoxně patří Babišovi. Pozadu nezůstala ani elektronická média, včetně veřejnoprávních. Nejhůře proti Babišovi a Okamurovi psal Reflex skandalisty Šafra.

Zajímavé je, že všichni, kdo předpovídali Babišovi neúspěch a aktivně pro to pracovali, hned po volbách věděli, proč Babiš skoro vyhrál: prý díky profesionální a finančně vyfutrované kampani. Ale zapomněli, že kdyby se materializovaly všechny komentáře a selektivní zpravodajství, které se proti Babišovi valily ze všech stran, tak antikampaň proti Babišovi byla mnohem dražší, než kampaň ANO. A přesto to nezabralo.

Zvláštní kapitolou a vrcholem žurnalistického aktivismu a novinářské nepolitické politiky byl přímý útok MFD na demokracii, resp. na svobodné a férové volby. Těsně před volbami 24.10.2013 přinesla MFD anketu leadrů deseti stran, "které mají šanci dostat se do sněmovny". Okamura mezi nimi nebyl. Podle MFD šanci dostat se do Sněmovny neměl. Stále tedy od té doby čekám, že se MFD Okamurovi omluví. Připravila ho o mnoho hlasů a tedy peněz a zřejmě i o jeden mandát.

Šéfredaktor MFD by se měl omluvit Okamurovi i čtenářům. Rezignaci už podal, i když z jiných důvodů.

Úmysl poškodit Okamuru nelze vedení MFD prokázat, ale když něco vypadá jako kočka a mňouká to jako kočka, tak to prostě je kočka. Ve Švýcarsku se soudy v kauze MUS s prokazováním úmyslu nebabraly, jako naše soudy.

autor je lékař, byl poslancem za ODS a předseda jeho sociálního výboru

0
Vytisknout
10339

Diskuse

Obsah vydání | 15. 11. 2013