"Sláva" Miloše Zemana se šíří do světa. Je to špatná zpráva pro Českou republiku

28. 12. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta



Jak informoval i server IDnes, výjimečně si světová média tentokrát velmi bedlivě povšimla šíleného vánočního projevu Miloše Zemana - protože se hned tak nevidí, že by prezident nějaké země šířil takové lži a pitomosti.

Nedělní článek v deníku Guardian, převzatý z tiskové kanceláře Agence France Presse (deník nemá ve střední Evropě žádného dopisovatele) o sobotním Zemanově projevu sdílelo do pondělí do večera na Facebooku 20 000 lidí. Kolem sedmnácté hodiny odpoledne počet rostl o stovku každých několik minut.

Jaký je postoj listu k Zemanovým výrokům, které deník uvádí bez komentáře, jen doplňuje, že 70 procent Čechů uprchlíky nechce, přestože skoro žádní na území ČR nejsou, je zřejmé z toho, že Guardian vedle článku o Zemanově projevu umístil informaci o své rekordně úspěšné sbírce pro uprchlíky, v jejímž rámci se za čtyři týdny vybralo více než 70 milionů Kč.

Sdílení článku o Milošových blábolech 20 000 čtenáři je i v kontextu mezinárodního deníku Guardian dost nezvyklé. To je obrovská mezinárodní "reklama" pro Miloše a pro Českou republiku to není dobrá zpráva. Pověst ČR je zjevně na léta zdiskreditována. Bude to mít hospodářské, politické i bezpečnostní dopady.

0
Vytisknout
8844

Diskuse

Obsah vydání | 31. 12. 2015