Britská policie zahájila vyšetřování herce Kevina Spaceyho kvůli znásilnění

3. 11. 2017

čas čtení 1 minuta


Britská policie zahájila vyšetřování údajného znásilnění, jehož se měl dopustit hollywoodský herec Kevin Spacey. Měl roku 2008 znásilnit mladého herce, v době, kdy byl Spacey uměleckým ředitelem londýnského divadla Old Vic. Muž, jemuž je dnes 32 let, tvrdil, že ho Spacey znásilnil, když mu bylo 23 let a když usnul ve Spaceyho bytě, kde popíjeli poté, co mladý herec Spaceyho požádal, aby mu pomohl s jeho kariérou. Mladík se probudil uprostřed sexuálního aktu a řekl Spaceymu, aby toho nechal. Spacey ho varoval, aby o incidentu nikomu nic neříkal. 



Spacey byl obviněn ze sexuálního obtěžování nejméně osmi lidí, bývalými i současnými zaměstnanci produkčního týmu, který vyráběl televizní seriál firmy Netflix House of Cards, o zločinném a manipulativním americkém prezidentu Underwoodovi. Zaměstnanci tvrdí, že Spacey svým chováním vytvořil při natáčení toxickou atmosféru. 

Všichni svědci charakterizují Spaceyho chování jako "predátorské". Spacey se prý bez svolení dotýkal druhých osob a dělal nevhodné sexuální poznámky a typicky se zaměřoval na mladé muže, pracující ve filmovém štábu.

Firma Netflix suspendovala natáčení šesté a poslední série House of Cars, když se ozval herec Anthony Rapp, že se Spacey pokusil o jeho znásilnění, když mu bylo 14let. Pak okamžitě následovaly stížnosti dalších mužů. 

Podrobnosti v angličtině ZDE




0
Vytisknout
11022

Diskuse

Obsah vydání | 8. 11. 2017