Bývalý šéf CIA odsoudil Trumpovo "sociopatické blábolení"

29. 4. 2019

čas čtení 1 minuta
Bývalý ředitel CIA John Brennan odmítl "sociopatické blábolení" Donalda Trumpa poté, co prezident označil vyšetřování Roberta Muellera za pokus o "puč", informuje Emma Snaithová.


Trump se takto vyjádřil ve čtvrtek v telefonickém rozhovoru pro televizní kanál Fox News. Přitom obvinil vysoké představitele zpravodajské komunity, včetně Brennana, že se podíleli na údajném spiknutí.

Brennan pro MSNBC uvedl: "Vůbec si nemyslím, že je překvapující, že dál slyšíme tohle sociopatické blábolení pana Trumpa, který tvrdí, že existovalo toto úsilí zabránit mu ve zvolení nebo snaha h svrhnout. Vítám jakýkoliv typ... pokračujícího vyšetřování... A vypovídal jsem před Kongresem a rád to udělám znova."

Celá, částečně upravená zpráva o Muellerově vyšetřování byla zveřejněna počátkem dubna. I když nezjistila zločinné spiknutí mezi Trumpovou kampaní a Ruskem, tvrdí, že se Rusko vměšovalo do voleb v roce 2016 "rozsáhlým a systematickým způsobem" s cílem dosáhnout Trumpova zvolení.

Zpráva dále ukázala, že se Trump snažil dosáhnout Muellerova vyhození, což je široce považováno za překážení výkonu spravedlnosti.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7553

Diskuse

Obsah vydání | 6. 5. 2019