Těsně před zahájením procesu s Trumpem výrazně zhoršil jeho postavení svým televizním vystoupením Lev Parnas

17. 1. 2020

čas čtení 1 minuta
 
Američan ruského původu Lev Parnas je nejnovější obskurní figurou, která se náhle octla v ohnisku impeachmentu Donalda Trumpa.

Lev Parnas byl blízkým spolupracovníkem Trumpova osobního právníka Rudyho Giulianiho. Ve středu dramatickým způsobem svědčil v americké televizi, že Trump osobně řídil úsilí donutit Ukrajinu, aby zdiskreditovala jeho politického soupeře Joea Bidena.

"Prezident Trump věděl přesně, co se děje," řekl Lev Parnas v televizním rozhovoru s moderátorkou Rachel Maddow ve středu v televizi MSNBC. "Věděl o všem, co jsem dělal... Nedělal jsem vůbec nic bez souhlasu Rudyho Giulianiho či prezidenta Trumpa."

Interview se vysílal právě v době, kdy Sněmovna reprezentantů přenášela dokumentaci k impeachmentu do Senátu.

 

Parnas, který se narodil v Sovětském svazu r. 1972, žije v USA od svých tří let. Byl součástí Trumpovy předvolební kampaně. a loni v říjnu byl s kolegou zatčen, když se pokusili uprchnout z USA. Byli obžalováni z finančních podvodů spáchaných během Trumpovy předvolební kampaně.

Američtí prokurátoři je obviňují, že Parnas a jeho kolegové zorganizovali obrovské finanční dary mnoha milionů dolarů Trupově kampani z Ruska.

Trump tvrdí, že Parnase vůbec nezná. Avšak existují četné fotografie, na nichž je Trump s Parnasem, a četné fotografie Parnase ve společnosti Donalda Trumpa Juniora, dcery Ivanky a jejího manžela Jareda Kushnera.

Je problémem, že Lev Parnas je podvodník? Na to se v Channel 4 News ve čtvrtek večer zeptali Davida Fruma, bývalého autora projevů George W. Bushe.    David Frum přiznal, že to problémem může být, jenže všichni spolupracovníci Donalda Trumpa jsou kriminálníci a podvodníci, takže kdyby se jim nenaslouchalo, nebyl by nikdo, kdo byl svědkem Trumpova chování, kdo by o tom mohl svědčit.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7849

Diskuse

Obsah vydání | 21. 1. 2020