Evropský židovský kongres šokován a zděšen výroky ruského ministra zahraničí o tom. že západní podpora Ukrajině se rovná holocaustu  

19. 1. 2023

čas čtení 1 minuta

Evropský židovský kongres vyjádřil svůj šok a znepokojení nad středečními výroky ministra zahraničí Ruské federace Sergeje Lavrova, který přirovnal podporu západních vlád Ukrajině k Hitlerovu konečnému řešení, jež mělo za následek vyvraždění šesti milionů židů během šoa.

Lavrov ve středu prohlásil, že Spojené státy sestavily koalici evropských států, aby vyřešily "ruskou otázku" stejným způsobem, jakým Hitler zorganizoval konečné řešení pro evropské židy.



 

"Jsme šokováni a zděšeni tímto hanebným srovnáním, které ministr Lavrov učinil mezi akcemi koalice demokratických zemí a Hitlerovým pronásledováním a vyvražděním šesti milionů židů během šoa," uvedl předseda EJC Ariel Muzicant.

"Jedná se o překrucování holocaustu na té nejzákladnější úrovni a vyzýváme pana Lavrova, aby se jednoznačně omluvil a tyto výroky stáhl," dodal.

Pan Lavrov prohlásil, že Západ "vede válku proti naší zemi se stejným úkolem: "konečné řešení" ruské otázky.!

"Není to poprvé, co tento ministr použil ekvivalenty holocaustu a narážky na Hitlera," upozornil Musicant. "To musí přestat. V nadcházejících dnech, kdy si připomínáme Mezinárodní den památky obětí holocaustu, den, kdy Rudá armáda osvobodila Osvětim, nesmí být památka obětí holocaustu nikdy používána takovým otřesným způsobem."

Zdroj v angličtině ZDE

1
Vytisknout
4254

Diskuse

Obsah vydání | 24. 1. 2023