Fico: "Sledujeme všechny muslimy." Hnus.

18. 11. 2015

čas čtení 1 minuta

Po pařížských útocích sledujeme všechny muslimy, tvrdí slovenský premiér Robert Fico, píše britský Independent. Nedávné události ve Francii podle něho podtrhují obavy ohledně přijímání uprchlíků a ohledně integrace muslimských komunit do evropských společenství.

"Sledujeme všechny muslimy na našem území," řekl Fico po minutě ticha před francouzským velvyslanectví ve své zemi. "Zvýšili jsme dohled nad uprchlickým táborem a nad detenčními středisky pro uprchlíky a monitorujeme také ultrapravicové extremisty."

Téhož dne tvrdil slovenský premiér, že "téměř pokaždé, kdy došlo k teroristickému útoku, byli za to odpovědni muslimové. Proto, pokud mají tito lidé zůstávat legálně na Slovensku, je naší povinností ověřit, zda mají kontakty s problematickými osobami," řekl Fico tiskové kanceláři Reuters.

Slovensko je proti úsilí EU zavést uprchlické kvóty. Slovenští politikové tvrdí, že přijmou pouze křesťanské uprchlíky.

V říjnu se Fico vyjádřil: "Nemáme na slovensku mešity, jak mohou tedy být muslimové integrováni, když se jim to tady nebude líbit? Muslimové by nebyli přijati, protože by se tu necítili doma," řekl společnosti BBC.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7953

Diskuse

Obsah vydání | 20. 11. 2015