Xenofobie a rasismus se v ČR šíří nejen po sociálních sítích

Zeman jako hrdina české hospody

21. 11. 2015

čas čtení 1 minuta

K zajímavému rozhovoru dodávám, píše František Řezáč: Kromě tzv. sociálních sítí se projevuje skutečné mínění lidí taky ve veřejných místnostech, zejména v hostincích a restauracích. Tam se uplatňují, a často hlasitě a veřejně, krvelačné názory starců, kteří ani internet nemají. Lze usuzovat, že podobné názory mají i jejich ženské protějšky, které do hospod tolik nechodí. A není to nějaká "hospodská chátra" (ta tam chodí taky, ale o politiku se nezajímá).

Jsou to menší či větší kroužky lidí s vyšším vzděláním, které se scházejí periodicky třeba jednou za týden či dva a lidé nadržení "informacemi" z českých médií zde ventilují své návrhy, jak by s Araby a uprchlíky zatočili. Obama, Merkelová a další jsou blbci, Zeman je hospody hrdina. Dalo by se říci, že je to "válka" pražské kavárny proti české hospodě. Naštěstí si oproti minulosti tito pivní hrdinové nedokáží ani dát s kavárnou vzájemně po hubě. To je jistá útěcha.

Ovšem, už se nám začínají bouřit starostové a "nezávislí". Ti do té hospody taky nemají daleko a na jejich sjezdu už nemluví "kníže" Schwarzenberg, ale ústy pana Robejška bavorská CSU. Lze očekávat, že budou čeští starostové touto stranou citováni, jak už se několikrát stalo: podívejte se, i Češi chtějí, to co my..!

0
Vytisknout
9716

Diskuse

Obsah vydání | 24. 11. 2015